Υστερα από 19 χρόνια στο ΝΒΑ, ο 39χρονος πια Σακίλ Ο’Νιλ αποφάσισε να βάλει τελεία στην καριέρα του. Ανακοίνωσε την απόφασή του µε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασµό του στο twitter!
To 1998 στη ΝέαΥόρκη, έξω από το ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τους παίκτες του 48ου All Star Game του ΝΒΑ, στάθµευσε µια τεράστια άσπρη λιµουζίνα. Αµέτρητες πανέµορφεςκοπέλες και πολλοί µαύροι µεattitude ράπερ επιβιβάστηκαν στο πανάκριβο όχηµα, προκαλώντας την απορία πόσοι άνθρωποι θα µπορούσαν να χωρέσουν µέσα. Η µηχανή δεν άναψε, µέχρι να ξεπροβάλει µε γοργόβήµα ο πλέον θηριώδης σέντερστην ιστορία του ΝΒΑ.Ο σωµατότυπος του ύψους 2,16 µ. και 150 κιλών Σακίλ Ο’Νιλ ανάµεσα στους παρευρισκοµένους στο λόµπι του ξενοδοχείου ήταν τόσο εντυπωσιακός που δηµιουργούσε την απορία αν η πολυτελής λιµουζίνα θα µπορούσε να τον χωρέσει µόνο του.

Ο αστέρας των Λέικερς, τότε, «Σακ» βούτηξε µέσα, έκλεισε την πόρτα πίσω του και ο καθείς µπορούσε να υποθέσει ό,τι ήθελε για το τι θα συνέβαινε πίσω από τα φιµέ τζάµια.

Προφανώς κάποια από τα πάρτι που ήταν γνωστό ότι λάτρευε να διοργανώνει ο τετράκις πρωταθλητής ΝΒΑ, έγιναν γνωστά και στην Αθήνα το 1994 όταν είχε επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της καµπάνιας της Reebok. Ο θρύλος λέει ότι ο Σακίλ Ρασάν Ο’ Νιλ – όπως είναι το πλήρες όνοµά του – οργίασε στη σουίτα του ξενοδοχείου που είχε θέα την Ακρόπολη, η οποία τον είχε αφήσει παγερά αδιάφορο.

«Πήγα σε πολλά κλαµπ στην Αθήνα, αλλά δενθυµάµαι αν επισκέφθηκα το συγκεκριµένο» απάντησε όταν επιστρέφοντας στις ΗΠΑ ρωτήθηκε από δηµοσιογράφο για το αν πήγε στον Παρθενώνα. Εδώ κόντεψε να στήσει 18.000 θεατέςπου είχαν κατακλύσει το ΣΕΦ (καθυστέρησε 3 ώρες και 20λεπτά µε αποτέλεσµα πολύς κόσµος να αποχωρήσει), στην Ακρόπολη θα πήγαινε; Τελικά εκείνο το βράδυ εµφανίστηκε για περίπου 15 λεπτά, όσα και στο πάρτι που έγινε προς τιµήν του σε παραλιακό κλαµπ, από όπου αναχώρησε µε φίλες και φίλους για να ξεκουραστεί στη σουίτα του…

Στον κύκλο των σούπερσταρ του ΝΒΑ τέτοια (εξωγηπεδική)

ζωή είναι συνηθισµένη, όµως ο επί 19 χρόνια πρωταγωνιστής του κορυφαίου πρωταθλήµατος µπάσκετ δενήταν απλώς η επιτοµή τηςαλλά ήθελε να ήταν «center of attention», όπως λένε οι συµπατριώτες του. Κάτι που εκµεταλλεύτηκε δεόντως το ΝΒΑ, το οποίο γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον αθλητικό οργανισµό τούς κανόνες του trade marketing και το απόλαυσε και ο Σακίλ Ο’Νιλ εκµεταλλευόµενος τη µοναδικότητά του, η οποία στα παιδικά του χρόνια τον έκανε να νιώθει άβολα και µειονεκτικά.

Ο 39χρονος πλέον αµερικανός σούπερ σταρ διαχειρίστηκε τη δηµοτικότητά του µε εκπληκτικό τρόπο. Ελαβε µέρος σε επτά κινηµατογραφικές ταινίες, δύο τηλεοπτικές σειρές και οκτώ διαφηµιστικά σποτ. ∆εν περιορίστηκε όµως µόνο στην οθόνη. Λάτρης της µουσικής, δοκίµασε τη φωνή του σε έξι δισκογραφικές δουλειές που είχαν µεγάλη εµπορική επιτυχία.

∆ΗΜΟΦΙΛΗΣ

Ελαβε µέρος σε επτά κινηµατογραφικές ταινίες, δύο τηλεοπτικές σειρές και οκτώ διαφηµιστικά σποτ