Τρία λεπτά µετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Ζοέλ τσινµπάµπα έδωσε µε κεφαλιά την πολύτιµη νίκη στη Λάρισα (2-1 επί του Ηρακλή) και το δικαίωµα να ελπίζει σε παραµονή στη Superleague.


Μπορεί ο κόσµος να της γύρισε την πλάτη – στο νέο γήπεδο βρέθηκαν χθες όχι περισσότεροι από 10.000 θεατές, σαφώς λιγότεροι απ’ ό,τι στα δύο προηγούµενα παιχνίδια –, η ΑΕΛ όµως κατάφερε να ανατρέψει τη σε βάρος της κατάσταση. Ετσι πήρε την υπερπολύτιµη νίκη (πρώτη στο AEL FC Arena) και διατηρεί τις (όποιες) ελπίδες της για παραµονή στην κατηγορία. Για τη βυσσινί οµάδα, το χθεσινό ήταν το πρώτο… τρίποντο ύστερα από 9 αγωνιστικές.

Η παρουσία του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της οµάδας και το γρήγορο γκολ του Γιαν Μπλάζεκ (πριν συµπληρωθεί το πρώτο λεπτό, έπειτα από τραγικό λάθος του Ελευθερόπουλου) ήταν τα στοιχεία που προς στιγµήν έδωσαν στους γηπεδούχους τη χαµένη τους αυτοπεποίθηση. Αν µάλιστα ο σκόρερ ήταν πιο ψύχραιµος στο 16’ (σε τετ-α-τετ µε τον Ελευθερόπουλο σούταρε άουτ), τότε η Λάρισα θα µπορούσε να δώσει άλλη εικόνα στο παιχνίδι. Και ίσως να µην καρδιοχτυπήσει.

Μετά το ηµίωροοι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, οι παίκτες της µεσαίας γραµµής έχασαν τη «µάχη» από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι επέβαλαν τον ρυθµό τους και απείλησαν την εστία του Τσοντοφάλσκι. Ο τελευταίος ήταν για ένα ακόµη παιχνίδι πολύ καλός, όµως δεν µπόρεσε να… νικήσει και τα λάθη των συµπαικτών του. Από ένα τέτοιο ολέθριο σφάλµα της άµυνας της Λάρισας βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Βέλλιος (37’).

Στην επανάληψη, όσοι βρέθηκαν στο AEL FC Arena έγιναν µάρτυρες ενός παιχνιδιού που για τη Λάρισα ήταν… επιστροφή στο παρελθόν. Χωρίς πάθος, χωρίς δύναµη, χωρίς κανέναν αγωνιστικό προσανατολισµό, οι γηπεδούχοι έµοιαζαν να έχουν παραδοθείστη µοίρατους.

Ολοι, εκτός από τον Κατσιαρό, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων προσπαθώντας συνεχώς να αφυπνήσειτους συµπαίκτες του.

Ο Νίκος Κωστένογλου, στην προσπάθειά του να αλλάξει τη ροή των πραγµάτων, έριξε στο παιχνίδι τον Κανόµπιο (72’) και τον Τσινµπάµπα (78’). Ο τελευταίος αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή για τον έλληνα τεχνικό που ανέλαβε τις τύχες της Λάρισας µόλις την περασµένη ∆ευτέρα. Ο Ηρακλής έχασε κορυφαία ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια µε τον Σολτάνι στις καθυστερήσεις. Και πάλι από λάθος της άµυνας της Λάρισας.

«ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

«Η νίκη ήταν µονόδροµος. Ξέραµε πως ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πως µόνο µε αυτόν τον τρόπο, τη νίκη δηλαδή, θα άλλαζε η άσχηµη ψυχολογία των παικτών. ∆εν φθάσαµε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά στη δεδοµένη στιγµή αυτό που µετράει είναι να πάρουµε βαθµούς», τόνισε µετά το µατς ο Νίκος Κωστένογλου. Και συµπλήρωσε:

«Ετσι θα συνεχίσουµε.Εχω ζήσει παρόµοιες καταστάσεις και γνωρίζω τον σηµαντικότατο ρόλο που παίζει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Πιστεύω πως παιχνίδι µε παιχνίδι θα καταφέρουµε να ανατρέψουµε την κατάσταση.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδηςείπε: «Αποκλειστικά υπεύθυνοιγια τη σηµερινή ήττα είµαστε εµείς οι ίδιοι. Γνωρίζαµετην ψυχολογική πίεση της Λάρισας και θέλαµε να την πιέσουµε ακόµη περισσότερο. ∆εχθήκαµε όµως ένα γρήγορο γκολ και, σαν να µην έφθανε αυτό, στο διάστηµα που είχαµε ισορροπήσει και είχαµε το παιχνίδι στα χέρια µας οι παίκτες µου άρχισαν τις ατοµικές προσπάθειες καιαυτός ο εγωισµός µάςστοίχισε τον αγώνα. Ο ατοµισµός είχε ως αποτέλεσµα ναπουλάµε την µπάλα συνεχώς και να δίνουµε την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγαίνει µπροστά».

Ξανά στον ήρακλή ο Επαλέ


Ο ΖΟΕΛ ΕΠΑΛΕ θα φορέσει και πάλι τη φανέλα του Ηρακλή για τα επόµενα δυόµισι χρόνια. Χθες το βράδυ υπήρχε συνάντηση µε τον εκπρόσωπό του και σήµερα αναµένεται στη Θεσσαλονίκη ο καµερουνέζος επιθετικός, προκειµένου να υπογράψει το συµβόλαιό του.

Μετά το τέλος του αγώνα στη Λάρισα στα αποδυτήρια τουγηπέδου λογοφέρανε οι Γκαρσία και Σολτάνι, και για το γεγονός αυτό κλήθηκαν σε απολογία από τη διοίκηση του Ηρακλή.

Κατά την επιστροφή της αποστολής του Γηραιού στα γήπεδα της Μίκρας το βράδυ του Σαββάτου, τους περίµεναν περίπου εκατό οπαδοί για να τους αποδοκιµάσουν, ενώ χθες το βράδυ η διοίκηση του Ηρακλή εξέδωσε ανακοίνωση µε την οποία ζητά συγγνώµη από τους φιλάθλους για τα άσχηµα αποτελέσµατα.

Ο Σίσιτς κλήθηκε σήµερα στα γραφεία της οµάδας, προκειµένου να λύσει το συµβόλαιό του.