Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 40χρονος βρετανός φοιτητής Εγκληµατολογίας που οµολόγησε ότι σκότωσε και τεµάχισε τρεις γυναίκες που εργάζονταν ως πόρνες στη Βόρεια Αγγλία. Ο Στίβεν Γκρίφιθ, που αποκαλούσε τον εαυτό του «κανίβαλο µε τη βαλλίστρα», δεν έδειξε να µετανιώνει στιγµή για τις αποτρόπαιες πράξεις του.


«Είµαι οΟσάµαΜπιν Λάντεν», έλεγε στους αστυνοµικούς που τον συνέλαβαν, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ισχυρίστηκε ότι έχει σκοτώσει ακόµα περισσότερες γυναίκες. Ωστόσο, σύµφωνα µετον επικεφαλής τωνερευνών, µέχρι στιγµής δεν υπάρχουν αποδείξεις που να τονσυνδέουν καιµε άλλους φόνους.

Με ανατριχιαστικές λεπτοµέρειες ο Γκρίφιθ, που έκανε το διδακτορικό του στην Ανθρωποκτονία και είχε εµµονή µε τους µανιακούς δολοφόνους, οµολόγησε πως είχε µετατρέψει το µπάνιο του σπιτιού του σε σφαγείο, καθώς και πως έφαγε µαγειρεµένη αλλά και ωµή σάρκα ενός εκ των θυµάτων του. «Είναι µέρος της µαγείας», ισχυρίστηκε.

«Οι συνθήκες αυτών των δολοφονιών είναι τόσο τερατώδεις, ώστε δεν έχω ίχνος αµφιβολίας ότι ο κατηγορούµενος πρέπει να παραµείνει για το υπόλοιπο της ζωήςτου στη φυλακή», είπε ο δικαστής κατά την ετυµηγορία του. Εκτός όµως από την οµολογία του Γκρίφιθ, εναντίον του υπήρχαν ακλόνητα ενοχοποιητικά στοιχεία. Οπως δήλωσε ο εισαγγελέας, σε πλάνα του περασµένου Μαΐου από κάµερα ασφαλείας που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι του φαίνεται να κυνηγά αρχικά την 36χρονη Σούζαν Μπλάµιρς και λίγο αργότερα να τη σέρνει από το πόδι κρατώντας στο χέρι του µια βαλλίστρα. Οι αστυνοµικοί βρήκαν στη συνέχεια στα έπιπλα και στους τοίχους του σπιτιού τουτο αίµα της νεαρής γυναίκας, ενώ81 κοµµάτια βρέθηκαν σε κοντινό ποταµό. Σύµφωνα µε τον εισαγγελέα,στο κεφάλι του θύµατος βρέθηκε ένα σπασµένο µαχαίρι και έναβέλος, ενώ ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει και το δέρµα.

Ο Γκρίφιθ, επισηµαίνεται στην «Daily Mail», έχει βίαιο παρελθόν, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του1990 νοσηλεύθηκε στην ψυχιατρική κλινικήυψίστης ασφαλείας του Νοτιγχαµσάιρ. Σε ηλικία 17 ετών συνελήφθη για κλοπή σε σούπερ µάρκετ και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης επιχείρησε να κόψει µε µαχαίρι τον λαιµό ενός φύλακα – φυλακίστηκε για τρία χρόνια. Το 1989ασκήθηκε εναντίον του δίωξη για κατοχή όπλου, αλλά καταδικάστηκε µόνο σε 100 ώρες κοινωνικής εργασίας. Τη βάρβαρη συµπεριφορά του επιβεβαίωσαν και πρώην κοπέλες του Γκρίφιθ, οι οποίες όµως είναι τροµοκρατηµένες και αρνήθηκαν να καταθέσουν εναντίον του.