Για 4η συνεχή ημέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων οι 35 Σενεγαλέζοι και Πακιστανοί, διαμαρτυρόμενοι για την μη πληρωμή τους από εταιρεία στην οποία εργάζονταν τους τελευταίους μήνες στο Καλπάκι. Επιπλέον δεν έχουν πληρωθεί και τα ένσημα των εργαζομένων στο ΙΚΑ και υπάρχει κίνδυνοςαπέλασής τους αφού δεν θα μπορούν να ανανεωθούν οι κάρτες παραμονής τους στην Ελλάδα.

Συνολικά το ποσό που οφείλει η εταιρεία στους αλλοδαπούς μετανάστες για όλους τους μήνες δουλειάς τους είναι 62.000 ευρώ.

Δύο από τους απεργούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας από το τσουχτερό κρύο.

Οι 35 μετανάστεςδούλευαν σε θερμοκήπια και έμεναν σε άθλιες συνθήκες στις αποθήκες της εταιρείας. Όταν ήλθε η ώρα πληρωμής τους, ο υπεύθυνος της εταιρείας εξαφανίστηκε και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην Βουλγαρία.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί οι τοπικές Αρχές και ο εισαγγελέας και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες κατά των υπευθύνων της εταιρείας.

Πολίτες και νεολαίες κομμάτων συμπαραστέκονται στους απεργούς, προσφέροντάς τους κουβέρτες, φάρμακα και τρόφιμα, ενώ ανοίχτηκε και απεργιακό ταμείο για την οικονομική τους ενίσχυση. Το κυριότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απεργοί, είναι αυτό του ψύχους, αφού δεν είναι συνηθισμένοι σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, σαν αυτές που επικρατούν αυτές τις μέρες στα Γιάννινα, πόσο μάλλον που για την βδομάδα αυτή προβλέπονται και χιονοπτώσεις μέσα στην πόλη.