Καθοριστικούς αγώνες στην προσπάθεια πρόκρισής τους στην επόµενη φάση του Τσάµπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών δίνουν απόψε στην 3η αγωνιστική των οµίλων Ολυµπιακός και Παναθηναϊκός.


Οι Ερυθρόλευκοι στον Γ’ όµιλο µε µία νίκη και µία ήττα υποδέχονταιστον Ρέντη (19.30) την περσινή ηµιφιναλίστ και αήττητη στους δύο αγώνες της στον όµιλο σλοβένικη Μπλεντ πουθεωρείται από τις ισχυρότερες οµάδες της Ευρώπης. Η οµάδα του Φλάβιο Γκουλινέλι θέλει τη νίκη για να εδραιώσει τη θέση της στην πρώτη δυάδα του οµίλου.

Ο Παναθηναϊκός µεαγωνιστικά προβλήµατααπό τραυµατισµούς παικτών αναζητεί την πρώτητου νίκη στον 6ο όµιλοστο Ρούζελαρ, στην παραδοσιακά δυνατή έδρα τής πάντα αξιόµαχης Κνακ που έχει µία νίκη – µία ήττα.

Επίσης απόψε (18.00) ο Αρης ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ Α.Ε. δίνει δύσκολο πρώτο από διπλούς αγώνες στη φάση των 16 του Κυπέλλου Συνοµοσπονδίας Ανδρών στην έδρα τηςπολωνικής Κέντζερζιν, ενώ η Ε.Α. Πατρών ΛΟΥΞ στο Τσάλεντζ Καπ δίνειτον πρώτο αγώνα µε τη φινλανδική Σαν στην πόλη Ούλου (18.30).

Αύριο Πέµπτη µπαίνουν στη µάχη των ευρωπαϊκών Κυπέλλων οι γυναικείες οµάδες Ολυµπιακού και Μαρκόπουλου που αγωνίζονται σε Ρέντη (19.00) µε Γαλατασαράι και Αζερµπαϊτζάν στο Μπακού, αντίστοιχα, ενώ η Λαµία για το ΤσάλεντζΚαπ ανδρών υποδέχεται στο «Χαλκιοπούλειο» (20.30) την ιταλική Ματσεράτα. ∆εν µετέχει βέβαια στο Κύπελλο Συνοµοσπονδίας η οµάδα γυναικών του Παναθηναϊκού που έχει αποσυρθεί από τη διοργάνωση.

Στις διοργανώσεις µε διπλούς αγώνες οι ελληνικές οµάδεςπου αγωνίζονται εκτός έδρας θέλουνµόνο νικηφόρο αποτέλεσµα για άλµα πρόκρισης. Σε περίπτωση ήττας (είτε 3-0 είτε 3-2) αρκεί στηρεβάνς νίκη µε οποιοδήποτε σκορ προκειµένου να προκριθούν στο «χρυσό» σετ που ακολουθεί.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ Α1

Eπιστροφή στα γήπεδα του πρωταθλήµατος Α1 Volleyleague ανδρών ΟΠΑΠ από το ερχόµενο Σαββατοκύριακο αποφάσισε η Λίγκα (ΕΣΑΠ) στη χθεσινή έκτακτησυνεδρίασή της θεωρώντας, όπως υπογραµµίζει, ως αισιόδοξο µήνυµατη σηµερινή συνάντηση µε τον υπουργό Τουρισµού Γιώργο Νικητιάδη.

«Ησυγκεκριµένη εξέλιξηείναι προς τη θετική κατεύθυνσηεπίλυσης τουθέµατος που αποτέλεσε τον λόγο αναστολής διεξαγωγής του πρωταθλήµατος γι’ αυτό και αποφασίσαµε την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων το Σαββατοκύριακο 11-12 ∆εκεµβρίου και τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΑΠ.

Προστίθεται στηνίδια ανακοίνωση: «Η ΕΣΑΠ θεωρεί ότι η Πολιτεία αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτηµα των ΤΑΑθα σταθεί αρωγόςστην οµαλή διεξαγωγή του πρωταθλήµατος 2010-11 και η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία ενός γόνιµου διαλόγου για το µελλοντικό πλαίσιο λειτουργίας του Πρωταθλήµατος Α1 βόλεϊ ανδρών».