Τροπολογία για το θέμα των κινητοποιήσεων των μεταφορέων κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, η οποία θα συζητηθεί αύριο.

Η τροπολογία προβλέπει αυστηρές ποινές (από αφαίρεση άδειας έως κάθειρξηπέντε ετών) σε όσους ιδιοκτήτες φορτηγών δεν επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο.

Η μη εκτέλεση έργου διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά Υπουργού.

Παράλληλα, ανατίθεται και σε οδηγούς ιδιωτικών φορτηγών η εκτέλεση έργου.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε ευρεία κυβερνητικήσύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που έγινε υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο, συμμετείχαν οικ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευάγ. Βενιζέλος, Χρ. Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δημ. Ρέππας και Χ. Καστανίδης.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως ο νόμος που ψηφίστηκε για τις εμπορευματικές μεταφορές θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και πως δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα παρακώλυσης των συγκοινωνιών. Ήδη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διαμηνύσει στους ιδιοκτήτες των φορτηγών πως η «περίοδος χάριτος» έχει παρέλθει οριστικά.

Με δεδομένη την απόφαση των μεταφορέων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασ. Κορκίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ. Κασιμάτη, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης φορτηγού για παρακώλυση συγκοινωνιών

Στη σύλληψη ενός 35χρονου ιδιοκτήτη φορτηγού Δ.Χ. με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αντίστασης κατά της αρχής προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σήμερα το μεσημέρι στο 26,7 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.