Ειδικό τμήμα που θα ασχολείται με τις υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο τομέα συγκροτήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Το νέο τμήμα αναμένεται να συμβάλει στην εξειδίκευσης της ποινικής έρευνας αλλά και την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης.

Αντικείμενο διερεύνησης της ομάδας των εισαγγελέων θα αποτελούν όλες οι υποθέσεις διαφθοράς στον Δημόσιο Τομέα, όπως φορολογικές παραβάσεις, καταγγελλόμενες συμβάσεις του Δημοσίου, διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων κ.ά.

Ήδη στη νέα ομάδα έχουν ανατεθεί προς ποινική διερεύνηση γνωστές υποθέσεις, όπως αυτή φορολογικών παραβάσεων πρώην υπουργού, δάνειου τράπεζας προς τη Μονή Βατοπεδίου, καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, καταγγελίες για χρηματισμούς, ύποπτα τυχερά δελτία στο χώρο του ποδοσφαίρου κ.ά.

Οι εισαγγελείς θα αναλαμβάνουν ανά δύο κάθε υπόθεση, ενώ άπαξ της εβδομάδας η ομάδα, παρουσία και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ελένης Ράικου, θα συσκέπτεται ώστε να υπάρχει μεταξύ τους ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα πεπραγμένα και τις επόμενες κινήσεις τους.

Το "μοντέλο" λειτουργίας της ομάδας προβλέπει επίσης και την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κινήσεων που θα γίνονται σε κάθε υπόθεση, όπως καταθέσεις μαρτύρων, αιτήματα δικαστικής συνδρομής, εντολές άρσεων απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών κ.ά.

Παράλληλα, η κ. Ράικου όρισε αρμόδιους εισαγγελείς στα Τμήματα:

-Ενδοοικογενειακής Βίας, που αντικείμενο του είναι οι διενέξεις μεταξύ συζύγων και

-Περιβάλλοντος και Πολιτιστικών Αγαθών, που θα ασχολείται με υποθέσεις αρχαιοτήτων, καταπατήσεων, ΧΥΤΑ, καταλήψεων κτιρίων κ.ά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από