Σφάλμα χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εθνικής Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος την κλήση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 είπε ότι «το να σύρεται ένας πρώην πρωθυπουργός στην Προανακριτική Επιτροπή είναι προσβολή όχι μόνο στην πολιτική αισθητική, αλλά και στη μνήμη του λαού που είδε και στο παρελθόν ηγέτες του να πηγαίνουν στο Ειδικό Δικαστήριο».

Συμπλήρωσε ότι τέτοιες πρακτικές δεν ταιριάζουν στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε στον Γιώργο Παπανδρέου, γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, «τον άνθρωπο που σύραμε εμείς -γιατί μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους- στο Ειδικό Δικαστήριο και που για μία ψήφο παραλίγο να πάει στη φυλακή».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι καθόλου περήφανος για αυτη την ιστορία και ότι ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει μετανιώσει για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ερωτηθείς εάν ο τέως πρωθυπουργός πρέπει να μιλήσει, είπε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει γιατί έχει ανεπτυγμένο αίσθημα ευθύνης, αλλά το πότε θα επιλέξει να το κάνει είναι δικό του θέμα.

Συνεχίζοντας ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναρωτήθηκε: «Τελικά τι είναι το Βατοπέδι; Μια εξυπηρέτηση που κάναμε στη μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Την κάναμε αυτή την εξυπηρέτηση; Μπορούμε να κατηγορηθούμε για θρησκοληψία και συντηρητισμό; Ούτως ή άλλως πάντα υπήρχε ένα συντηρητικό κομμάτι στη ΝΔ».