ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Δεύτερη νίκη για τον Εργοτέλη (1-0), νέα αποτυχία για την Ξάνθη. Οι Κρητικοί µε γκολ του Ροµάνο επικράτησαν προχθές της ακριτικής οµάδας που δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση και υποτάχθηκε στη µοίρα της. Ο Καραγεωργίου σαφώς πιο έµπειρος από τον Κεχαγιά και ας είναι απόφοιτοι κι οι δύο της ίδιας σχολής (Ξάνθη), παρέταξε την οµάδα του µε σκοπό να παίξει ψηλά και να πιέσει τον αντίπαλό της ώστε να µην του επιτρέψει να γίνει απειλητικός αλλά και να δηµιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στο γκολ. Το σχέδιο του Εργοτέλη είχε επιτυχία αν και οι Κρητικοί δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ούτε και ήταν κατά πολύ ανώτεροι της Ξάνθης. Η είσοδος του νεαρού Χρυσοφάκη στο 58’ έδωσε φρεσκάδα αλλά και ενθουσιασµό στον Εργοτέλη και λίγο αργότερα κρίθηκαν όλα.

Στο 63’ ο Λεάλ έκανε τη σέντρα, ο Μπούντιµιρ εντός της περιοχής έγινε κάτοχος της µπάλας και την έστρωσε στον Ροµάνο κι αυτός µε δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκσπούρνινγκ.(1-0).

Ενα λεπτό αργότερα (64’) ο Μπέρτος δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Σπάθα για µαρκάρισµα στον Χρυσοφάκη και η Ξάνθη µένοντας µε παίκτη λιγότερο συµβιβάστηκε µε την ήττα και έφυγε µε άδεια χέρια από το Παγκρήτιο.

«Για µία ακόµη φορά είχαµε άγχος και πίεση, δεν ξέρω γιατί συµβαίνει αυτό», δήλωσε ο Νίκος Καραγεωρ- γίου και πρόσθεσε: «Στο δεύτερο ηµίχρονο ήµασταν πιο αποφασιστικοί αλλά δεν καθαρίσαµε το παιχνίδι».

Ο Νίκος Κεχαγιάς τόνισε:

«Ο Εργοτέλης ήταν τυχερός αφού πέτυχε γκολ στην πρώτη ευκαιρία. Εµείς χρειαζόµαστε βαθµούς για να ανακάµψουµε».