Μακριά από τα φροντιστήρια και τις σχολικές τους υποχρεώσεις, περίπου 1.500 νέοι απ’ όλη την Ελλάδα επέλεξαν να διασκεδάσουν χθες το βράδυ στο Μέγαρο. Αυτή τη φορά δεν παρακολούθησαν κάποια συναυλία κλασικής μουσικής αλλά απόλαυσαν ροκ και τζαζ ήχους από τρία νεανικά συγκροτήματα του «Schoolwave». Οι Musica Ficta, Rosebleed και Blue Jazz Fiction κούρδισαν τις κιθάρες τους, έβγαλαν τα σαξόφωνα από τις θήκες τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις των εφήβων που κατέκλυσαν τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 8 το απόγευμα της Παρασκευής. Με σχολικές τσάντες στην πλάτη και ένα μπουκάλι νερό στο χέρι, κάθισαν στο γρασίδι μαζί με την παρέα τους και παρακολούθησαν τη συναυλία από τους προτζέκτορες που προέβαλλαν την εικόνα των συγκροτημάτων στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου του Μεγάρου.

Άλλοι προτίμησαν να βρεθούν πιο κοντά στη σκηνή και να τραγουδήσουν μαζί τους. Φίλοι και συγγενείς χειροκροτούσαν τα παιδιά που έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και παππούδες που συνόδευαν τα εγγόνια τους στο Μέγαρο, καθώς και οικογένειες που θέλησαν, όπως έλεγαν, «να πάρουν λίγη από την ενέργεια των νέων».

Η συναυλία άνοιξε με τα κορίτσια από το Βόλο, τις Blue Jazz Fiction, που «ζέσταναν» το κοινό και έδωσαν τη σκυτάλη στους Musica Ficta. Η βραδιά τελείωσε με τους Rosebleed επί σκηνής να ερμηνεύουν κομμάτια από το πρώτο τους δίσκο με τίτλο «White Balloons».