ΕΝΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυµατίστηκαν όταν βόµβα τοποθετηµένη σε δρόµο της επαρχίας Χακάρι, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, εξερράγη κάτω από το µικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν. Ενα µωρό 15 µηνών είναι µεταξύ των τραυµατιών. Η έκρηξη σηµειώθηκε κοντά στο χωριό Τζετσιτλί, κοντά στα σύνορα µε το Ιράκ και το Ιράν, όπου δρουν οι κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ. Ωστόσο, οι τελευταίοι έχουν κηρύξει από τον περασµένο µήνα εκεχειρία που εκπνέει στις 20 Σεπτεµβρίου και συνήθως βάζουν στόχο τις δυνάµεις ασφαλείας.

Εκπρόσωπός τους έκανε λόγο για προβοκάτσια και έριξε την ευθύνη στο τουρκικό παρακράτος. «Δεν έχουµε καµιά σχέση µ’ αυτήν την έκρηξη και δεν βάζουµε στόχο αµάχους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Ροτζ Βελάτ. «Η τουρκική κυβέρνηση και οι οργανώσεις που της είναι πιστές βρίσκονται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να στρεβλώσουν την εικόνα του ΡΚΚ».

Ο τουρκικός στρατός άρχισε επιχειρήσεις για τη σύλληψη των υπευθύνων για τη βοµβιστική επίθεση ενώ ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τον αγώνα της κατά της τροµοκρατίας.

«Αυτού του είδους τα επεισόδια δεν θα µας αποθαρρύνουν», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Η τροµοκρατία έχει ένα τίµηµα, όµως δεν θα µείνει αναπάντητη».