n ΝΙΓΗΡΑΣ

Επτά ξένοι, περιλαµβανοµένων πέντε γάλλων υπηκόων, απήχθησαν χθες στην πόλη Αρλίτ του Βόρειου Νίγηρα.

Πρόκειται για µια ζώνη εξόρυξης ουρανίου, όπου δρουν οργανώσεις που πρόσκεινται στην αφρικανική πτέρυγα της Αλ Κάιντα.

Στους απαχθέντες περιλαµβάνονται ένας υπάλληλος της γαλλικής πυρηνικής εταιρείας Αreva µε τη σύζυγό του και πέντε εργαζόµενοι της εταιρείας Vinci.

n ΡΩΣΙΑ

Τέσσερις εξέχοντες επικριτές του Κρεµλίνου ένωσαν χθες τις δυνάµεις τους σε µια προσπάθεια να οργανώσουν την αντιπολίτευση και να αντιµετωπίσουν την κυβερνητική παράταξη στις εκλογές του 2011 και του 2012. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Μιχαήλ Κασιάνοφ, τον πρώην υφυπουργό Ενέργειας Βλαντίµιρ Μιλόφ, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπορίς Νεµτσόφ και τον πρώην βουλευτή Βλαντίµιρ Ριζκόφ.

n ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η Ερενίτσε Γκέρα, προσωπάρχης του προέδρου Λούλα και άτοµο µε ισχυρή επιρροή στην κυβέρνηση της Βραζιλίας, υπέβαλε χθες την παραίτησή της λόγω της εµπλοκής της σε σκάνδαλο προµηθειών που αφορούν συµβόλαια δηµοσίων έργων. Σύµφωνα µε τα µέσα ενηµέρωσης, θα αντικατασταθεί από τη Μίριαµ Μπελτσιόρ.

n ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το γερµανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τυχόν παραβίαση του νόµου από τον νυν πρόεδρο Κρίστιαν Βουλφ στη διάρκεια παλαιότερων προεκλογικών εκστρατειών του. Ο Βουλφ κατηγορείται πως όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας απασχολούσε για τους σκοπούς της εκστρατείας του τον εκπρόσωπο µιας κρατικής επιχείρησης. n ΜΕΞΙΚΟ

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξέχασαν χθες τον πόλεµο των ναρκωτικών και ξεχύθηκαν στους δρόµους για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας τους από την Ισπανία. «Ζήτω η ανεξαρτησία! Ζήτω τα 200 χρόνια! Ζήτω το Μεξικό!» φώναξε ο πρόεδρος Καλντερόν από το µπαλκόνι της πλατείας Σοκάτο, στην Πόλη του Μεξικού.