Νέα «δεν» από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήρίξε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, την ώρα που η βρετανική εφημερίδα έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου στήριξη που δέχεται η Ελλάδα από τη διεθνή κοινότητα.


Οπαδοί του σουηδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στηρίζουν σε προεκλογική της συγκέντρωση την ηγέτιδά του Μόνα Σάχλιν. Δύο ημέρες όμως πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Σουηδίας, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της Κεντροδεξιάς. Οπως επίσης ότι οι ακροδεξιοί σουηδοί Δημοκράτες μπορεί να εξασφαλίσουν τις πρώτες τους έδρες- μην επιτρέποντας ούτε στην Κεντροδεξιά ούτε στην Κεντροαριστερά να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας O Γ. Παπακωνσταντίνου μίλησε στη γνωστή εφημερίδα στο πλαίσιο της περιοδείας του σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την παρουσίαση της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε ότι οι επικριτές της χώρας αδυνατούν να κατανοήσουν το κόστος που θα έχει για την Ελλάδα και την ευρωζώνη η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους. Ο υπουργός Οικονομικών σε άλλη συνέντευξή του στη «Wall Street Journal» υπογράμμισε ότι το πακέτο στήριξης των 110 δισ. ευρώ δεν είναι αρκετό για να αντισταθμίσει τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ δεν αποκλείει επιμήκυνση της βοήθειας και μετά το 2013, αν χρειαστεί.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες. Λίγο μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που είχε ως βασικό θέμα την οικονομική διακυβέρνηση, ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα η χώρα να βγει σύντομα στις αγορές για να δανειστεί. Προηγουμένως, η ΗSΒC είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα προτείνοντας σε επενδυτές τα 30ετή ελληνικά κρατικά ομόλογα.

ΦΩΤΙΕΣ ανάβει στη Ν.Δ. η συμβολαιογράφος των «αμαρτωλών» ανταλλαγών Αικατερίνη Πελέκη, η οποία με την κατάθεσή της ανοίγει την πόρτα για κλήτευση του Κώστα Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι. Στην προσπάθειά της να αποφύγει εσωκομματικούς τριγμούς, ενόψει και της εμφάνισης του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, η Ν.Δ. παρέχει πλήρη κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό. Ο ΛΑΟΣ υπέβαλε επισήμως αίτημα για την κλήτευση Καραμανλή, ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, μάλλον δεν προτίθεται να εμφανιστεί στην Επιτροπή και αν κλητευθεί, θα αποστείλει υπόμνημα με τις θέσεις του.