Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα δήλωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στην 75η ΔΕΘ. «Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν από μήνες είχε πει, είναι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Αυτό ακριβώς σε όλο το μεγαλείο ανέδειξε η χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη και στην Ημαθία, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε χθες το πρωί στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης η οποία, ύστερα από 60 συνεχή χρόνια, ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω χρεών. Αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα και συνομίλησε με παιδιά και γονείς κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη κοινωνικής πολιτικής. «Είναι προφανές ότι το Μνημόνιο, η τρόικα, οι τεχνοκράτες δεν αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές ανάγκες. Κοινωνική πρόνοια, κοινωνική υποστήριξη είναι πολυτέλεια γι΄ αυτούς» δήλωσε.

Το κτίριο της Σχολής έχει καταληφθεί από μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες και πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.

Υποσχέσεις

Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκαν τη Σχολή οι υφυπουργοί Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης και ύστερα από συνάντηση που είχαν με τους εργαζομένους δεσμεύτηκαν ότι η Σχολή θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και πως οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σήμερα από το υπουργείο.

Ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε επίσης τον αγιασμό στο Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική σε θέματα εκπαίδευσης. «Δυστυχώς τα σχολειά μας οδηγούνται στη δεκαετία του ΄60, με 30 μαθητές ανά τάξη. Και βεβαίως όλα αυτά λόγω των κενών που αφήνουν πίσω τους οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών, χωρίς την παραμικρή πρόθεση αναπλήρωσής τους» είπε.