ΑΕΚ από τα παλιά παρουσιάστηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης και απέναντι σε αυτήν την οµάδα ο Πανσερραϊκός υποτάχθηκε φυσιολογικά µε 2-0.


Η οµάδα που είδαµε χθες ήταν αυτή που περιέγραφε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, γυρνώντας από το τουρνουά της Αυστραλίας, όταν έλεγε ότι του θυµίζει την οµάδα της δεκαετίας του ‘90. Η Ενωση ήταν µία κλάση πάνω από τον Πανσερραϊκό και νίκησε απόλυτα δίκαια, ενώ το 2-0 είναι φτωχό αφού οι ευκαιρίες διαδέχονταν η µία την άλλη.

Ενδεκάδα µε εκπλήξεις παρουσίασε ο Μπάγιεβιτς, αφού στον πάγκο έµειναν ο Σάχα, ο Λεονάρντο, ο Ντιοπ και οι Πατσατζόγλου, Νασούτι. Αντίθετα, για πρώτη φορά ξεκίνησε ο Νέιθαν Μπερνς.

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε τον αγώνα µε σχήµα 4-5-1 που όταν προσπαθούσε να βγει στην επίθεση γινόταν και 4-3-3. Η οµάδα των Σερρών προσπάθησε να κλείσει πολλούς χώρους και να µη δώσει την ευκαιρία στην ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι. Τα πράγµατα όµως χθες ήταν εντελώς διαφορετικά για τους Κιτρινόµαυρους.

ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ

Η Ενωση είχε υποµονή στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της, κυκλοφόρησε την µπάλα, είχε ρυθµό, έπαιξε πολυδιάστατα και κυρίως από τα πλάγια.

Ο τρόπος παιχνιδιού που ζητεί ο Μπάγιεβιτς και χθες το είδαµε να πραγµατοποιείται στον µέτριο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ριζούπολης. Ο Μπερνς ήταν καλός από τη δεξιά πλευρά και αν βοηθούσε και ο Σκόκο περισσότερο από αριστερά η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Οπως διαφορετική θα ήταν και αν ο Ράντµαν δεν αντιδρούσε άριστα σε δύο τετ α τετ των Τζιµπούρ (6’), Μπερνς 7’ και σουτ του Σκόκο στο 17’. Ο γκολκίπερ των φιλοξενουµένων έσωσε την οµάδα του και την κράτησε µέσα στο παιχνίδι.

Ο Πανσερραϊκός πάντως δεν έπαιξε καταστροφικό ποδόσφαιρο, ήθελε να κτυπήσει µε αντεπιθέσεις, αλλά χθες η αµυντική γραµµή της ΑΕΚ στάθηκε στο ύψος του κολοσσού Δέλλα, του άριστου Μανωλά και των καλών δύο πλάγιων µπακ Λαγού (ήταν άριστος χθες) και Γιάχιτς.Το θέµα είναι ότι για πρώτη φορά έπειτα από αρκετόν καιρό η οµάδα που φορούσε τα κιτρινόµαυρα στο γήπεδο θύµιζε την ΑΕΚ και κυρίως τον τρόπο παιχνιδιού που ζητεί ο Μπάγιεβιτς από τους παίκτες του.

Οι κλειστές άµυνες σπάνε από τα πλάγια και µε κάθετες πάσες. Η χθεσινή τυπικά γηπεδούχος ΑΕΚ είχε αυτόν ακριβώς τον τρόπο ανάπτυξης.

Το τρίτο τετ α τετ πάντως ήταν και φαρµακερό. Στο 26’ ο Λυµπερόπουλος έβγαλε πάλι µόνο τον Τζιµπούρ και αυτή τη φορά ο Γαλλοαλγερινός δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ (1-0).

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

Το µατς στην ουσία τελείωσε στο 70’ όταν ο Παντελής Καφές από λάθος της άµυνας του Πανσερραϊκού σηµείωσε το 2-0, αφού όµως είχε προηγηθεί συνδυασµένη ενέργεια των γηπεδούχων.

Αξίζει να αναφέρουµε ότι στο 58’ ο Σκόκο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ράντµαν απέκρουσε, η µπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε µακριά.

Παραφωνία στον αγώνα ήταν ο διαιτητής Αµπάρκιολης από τη Μακεδονία, που είχε πολλά λανθασµένα σφυρίγµατα, από εκείνα που δεν κρίνουν το µατς αλλά δηµιουργούν νεύρα και ένταση στους παίκτες και τους οπαδούς.

Κατάφερε να ξεσηκώσει τους οπαδούς και να τον βρίζουν εν χορώ, χωρίς µάλιστα να αντιδρά. Απέβαλε τον Μπάγιεβιτς στο 81’ που έγινε έξαλλος µε µία άδικη κίτρινη κάρτα στον Μάκο. Ο Ντούσκο κατά την αποχώρησή του αποθεώθηκε από τον κόσµο.

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

ΟΝτ [-2370ούσκο κατά την αποχώρησή του αποθεώθηκε από τον κόσµο

ΞΕΧΩΡΙΣΕ…

Πα [-1353ραφωνία στον αγώνα ήταν ο διαιτητής Αµπάρκιολης από τηΜακεδονία, που είχε πολλά λανθασµένα σφυρίγµατα

Παράγκα και Σαντάµ Χουσεΐν…


Λάβρος παρουσιάστηκε ο Σταύρος Αδαµίδης εξαιτίας της διαιτησίας του Αµπάρκιολη στο χθεσινό µατς.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ενωσης δήλωσε: «Αυτό που είδαµε δεν είναι διαιτησία. Εφιστώ την προσοχή όλων γιατί αν συνεχίσουµε έτσι δεν πρόκειται αν τελειώσει το πρωτάθληµα. Είδαµε τον Ολυµπιακό, που προσέλαβε τον πρωτοµάστορα της παράγκας ναι σαν να µιλάει ο Σαντάµ Χουσεΐν για ανθρώπινα δικαιώµατα. Παρά ταύτα δεν αµφισβητούµε τις προθέσεις του κ. Μαρινάκη. Δεν πάει άλλο αυτό. Θα αναλάβουµε την πρωτοβουλία να µιλήσουµε µε τους εκπροσώπους των ΠΑΕ να δούµε τι θα κάνουµε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά. Ο Πιλάβιος πρέπει να καταλάβει ότι είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Οµοσπονδίας και όχι της Παναθηναϊκής ούτε της Ολυµπιακής ποδοσφαιρικής οµοσπονδίας. Δεν µπορούν να γίνονται µυστικά γεύµατα τα οποία τα ξέρουµε και τα καταγγέλλουµε. Αν συνεχίσουµε έτσι το πρωτάθληµα αυτό δεν θα τελειώσει. Οι Δαλούκες και Αµπαρκιόληδες δεν έχουν θέσεις στην ελληνική διαιτησία».

Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς τόνισε: «Το πιο σηµαντικό είναι η νίκη.

Είµαστε ευχαριστηµένοι από την απόδοση που ήταν σταθερή σε µεγάλο διάστηµα στο µατς. Συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί προσπάθησαν από το πρώτο µέχρι το τελευταίο λεπτό. Ευχαριστούµε και τον κόσµο που στάθηκε δίπλα µας και έπαιξε µεγάλο ρόλο. Θα πρέπει να ξεχάσουµε αυτό το µατς».

Για το θέµα της αποβολής του είπε: «Εζησα έντονα το παιχνίδι, κάποια στιγµή µετά το φάουλ έβρισα τον εαυτό µου και κλώτσησα µία µπάλα και µε πέταξε έξω. Τι κατάλαβε αυτός δεν ξέρω». Για το γήπεδο της Ριζούπολης είπε: «Ακουσα κάποια παιδιά που είπαν ότι θέλουν να παίζουν εδώ. Είναι γήπεδο που µπορεί να µας βοηθήσει. Αν δεν µπορούµε να παίξουµε κάπου αλλού (στο ΟΑΚΑ) καλύτερα εδώ που είσαι κοντά στο σπίτι σου». Αξίζει να σηµειώσουµε ότι µετά το τέλος του αγώνα ο Μπάγιεβιτς ήταν έξω απ’ τα αποδυτήρια των διαιτητών και τους φώναζε σε έντονο ύφος για την αποβολή του.

n Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς είπε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την καθαρή νίκη και στους παίκτες µου που δεν κλείστηκαν πίσω. Προσπάθησαν να κάνουν κάτι απέναντι σε µία καλή οµάδα. Με ανησυχεί η αµυντική λειτουργία, αλλά κάναµε τα ίδια λάθη µε το προηγούµενο µατς».

Συνάντηση προέδρων


Τον Μισέλ Πλατινί συνάντησε ο Σταύρος Αδαµίδης χθες παρουσία του γενικού γραµµατέα της ΟΥΕΦΑ Θόδωρου Θεοδωρίδη και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου. Οι τέσσερις άνδρες συζήτησαν σηµαντικά θέµατα που αφορούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τη λειτουργικότητά του.

Οπως για παράδειγµα το θέµα του financial fair play, για το οποίο ο Αδαµίδης τόνισε στον γάλλο πρόεδρο ότι η ΑΕΚ ήδη έχει αρχίσει να συµµορφώνεται µε τον νέο νόµο της UΕFΑ που αφορά το όριο χρηµατοδότησης των οµάδων – ο νόµος θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2012-13.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέµατα της ΑΕΚ, όπως αυτό που δηµιουργήθηκε µε το γήπεδο για τον επαναληπτικό µε τη Νταντί Γιουνάιτεντ.