Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσουν από το Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων-ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, όπως ανακοινώνεται από την Τροχαία.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου από τις 15:00 και μέχρι την ολοκλήρωση των διαφόρων εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις οδούς λεωφ. Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Γ’ Σεπτεμβρίου (από Μ.Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β.Όλγας (από Μ.Μπότσαρη μέχρι Παρασκευοπούλου), Β.Γεωργίου (από Παρασκευοπούλου μέχρι Μ.Ανδρόνικου), λεωφ.Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Πλ. Λευκού Πύργου), Κ.Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου).

Επιπλέον :

  • Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (10 Σεπτεμβρίου) μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής (12 Σεπτεμβρίου, 14:00) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις οδούς Λ.Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Ν.Γερμανού (από Πλ. Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Γ’ Σεπτεμβρίου (από Μ.Ανδρόνικου μέχρι Αγ.Δημητρίου), Αγίου Δημητρίου (από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Εθνικής Αμύνης (από Αγ.Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Τσιμισκή (από Πλατεία ΧΑΝΘ μέχρι Εθνικής Αμύνης), Εγνατία (από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου), Γ.Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθνικής Αμύνης), Ν.Ζέρβα (από Β. Γεωργίου μέχρι Λ.Στρατού), Γκύζη (από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου), Μ.Αλεξάνδρου (από Πλ.Ηλεκτρικής μέχρι Αγ.Τριάδος), Μ.Ανδρονίκου (από Πλ.Ηλεκτρικής μέχρι Πλ. ΧΑΝΘ).
  • Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης (9 Σεπτεμβρίου) μέχρι και τις 14:00 την Κυριακή (12 Σεπτεμβρίου) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων στις οδούς Αγ.Τριάδος (από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου), Μ.Αλεξάνδρου (στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας έμπροσθεν του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς») και στις λοιπές ανώνυμες οδούς περιμετρικά του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δηλαδή από το Σάββατο στις 15:00 και μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων, από Ανατολικά προς Δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής Οδού – Αγ.Δημητρίου – Κασσάνδρου και από Δυτικά προς Ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Αγ.Δημητρίου και Περιφερειακής Οδού καθώς και από τη Λ.Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή των κάθε είδους εκδηλώσεων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα υπάρχει έντονη παρουσία ρυθμιστών τροχονόμων της Υπηρεσίας μας, οι οποίοι θα μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά περίπτωση και με τους οποίους θα πρέπει να συνεργάζονται οι οδηγοί των οχημάτων.