«Τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι πλέον κάτι που οι αγορές πρέπει να φοβούνται» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ευκαιρία» τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι, με δεδομένο το πού βρισκόμαστε σήμερα, δεν θα έχουμε πρόβλημα στο να πετύχουμε τους στόχους μας» για τη μείωση του ελλείμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτό», όπως εξήγησε, «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές τον επόμενο χρόνο και να πείσει τους επενδυτές ότι τα ομόλογά της είναι περισσότερο ευκαιρία παρά κάτι που πρέπει να φοβούνται».

Αναφορικά με τις περιοδικές εκδόσεις τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι «δεν υπάρχει λόγος για μεγαλύτερες διάρκειες, όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα επιτόκια».

«Δεν θέλουμε να πάρουμε άλλα μέτρα που θα επιβαρύνουν την ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Αν μπορούμε να βρούμε και να συμφωνήσουμε με την Τρόικα σε κάποιες καλές εναλλακτικές, θα το κάνουμε. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά το μίγμα των εργαλείων και όχι αλλαγές στους στόχους. Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι».