Τύχη βουνό είχαν οι 81 επιβαίνοντες του ρωσικού Τουπόλεφ. Αν και παρουσιάστηκε βλάβη σε όλα τα ηλεκτρονικά του συστήματα, ο πιλότος, χάρη στους επιδέξιους χειρισμούς του, το προσγείωσε τελικά σε ένα... δάσος, αφού ο διάδρομος του στρατιωτικού αεροδρομίου που είχε εντοπίσει, δεν αρκούσε για το αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση Πολυάρνι(στη βόρεια Σιβηρία)-Μόσχα. Ενώ πετούσε όμως στα 10.600 μέτρα παρέλυσαν όλα τα ηλεκτρονικά του συστήματα. Χωρίς καμία βοήθεια, ο πιλότος κατάφερε να το κατεβάσει αρκετά χαμηλά, στα 3.000 μέτρα, όπως αναφέρεται, απ΄όπου και μπόρεσε να διακρίνει μια στρατιωτική βάση, εκτός λειτουργίας, κοντά στο χωριό Ίζμα.

Όμως, ο διάδρομος της βάσης ήταν μικρός, το αεροσκάφος είχε ταχύτητα και καθώς δεν λειτουργούσαν και τα πτερύγια ανάσχεσης, το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο  και ολοκλήρωσε τη διαδρομή του μέσα στο γειτονικό δάσος. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

«Δεν είχαμε χρόνο να τρομάξουμε», είπε ο Αλεξέι Γκρίσιν, επιβάτης στο δίκτυο Rossiya. «Φοβηθήκαμε μόνο όταν βγήκαμε από το αεροσκάφος». Ο ίδιος αλλά και όλοι οι επιβάτες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον πιλότο, εκφράζοντας παράλληλα και το θαυμασμό τους στις ικανότητές του.

«Το αγόρι μας είναι τόσο ικανό όσο και ο αμερικανός πιλότος που κατέβασε με ασφάλεια το αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη», επισήμανε ο Γιούρι Σύτνικ, Ρώσος πιλότος, ο οποίος είδε στην τηλεόραση αυτό που έγινε.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στη Μόσχα με άλλο αεροπλάνο. Μόνο ένα ζευγάρι δεν ακολούθησε γιατί... προτίμησε να πάρει το τρένο.

Οι επιβάτες χρησιμοποίησαν τις τσουλήθρες για να κατεβούν από το αεροπλάνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από