ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ υστερία προκάλεσε στη γαλλική οµάδα FC Chooz ο επί δεκατέσσερις σεζόν ποδοσφαιριστής της Γιοάν Λεµέρ, ο οποίος δήλωσε δηµόσια ότι είναι οµοφυλόφιλος. Πέρυσι τον Μάιο ο Λεµέρ αποκάλυψε στη γαλλική τηλεόραση τις σεξουαλικές προτιµήσεις του και στη συνέχεια εξέδωσε βιβλίο µε τον τίτλο: «Είµαι ο µοναδικός γκέι ποδοσφαιριστής, επιτέλους…».

Στις 27 Αυγούστου η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και τα µέλη της Chooz αποφάσισαν να µην εκδοθεί δελτίο στον Λεµέρ, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο αντιδήµαρχος της οµώνυµης πόλης Βιενό Ρεµί δήλωσε πως η οµάδα από µοντέλο κατά της οµοφοβίας µετατράπηκε σε αρχέτυπο της οµοφοβίας. Ο Ρεµί θύµισε πως η Chooz είναι από τις πρώτες οµάδες που υπέγραψαν τον Χάρτη κατά της οµοφοβίας στο ποδόσφαιρο.

Μετά τη δηµοσιοποίηση των σεξουαλικών προτιµήσεών του ο Λεµέρ έλαβε δεκάδες απειλητικά µηνύµατα µέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και ακολούθησε ο αποκλεισµός του από τον σύλλογο.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απόφασή του ο πρόεδρος της Chooz Φρεντερίκ Κοκέ δήλωσε:

«Είµαι ανοιχτός άνθρωπος. Στην επιχείρησή µου εργάζονται αρκετοί οµοφυλόφιλοι και µέλη της οικογένειάς µου είναι επίσης οµοφυλόφιλοι. Δεν είναι εύκολο να καταπολεµήσεις την οµοφοβία». Στην υπόθεση παρενέβη η υπουργός Αθλητισµού Ραµά Γιαντέ, η οποία απειλεί µε κυρώσεις την οµάδα αν αποδειχθεί πως είναι οµοφοβική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από