Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έβαλε ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών για τον εφετινό ΠΑΟΚ.

Και ξεκαθάρισε πως στοχεύει τον τίτλο του πρωταθλητή!

« Η ομάδα εφέτος πάει για πρωτάθλημα και είναι σε θέση να δώσει περισσότερες χαρές στον κόσμο. Εχουμε κάνει λάθη, αλλά μόνο για το καλό της ομάδας και υπάρχει πλήρης διαφάνεια» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σε διάφορα σημεία της συνέντευξης Τύπου, ο Ζαγοράκης υποστήριξε:

«Κλείνουμε τώρα μια τριετία και είμαστε μέσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα θα λέγαμε άλλα πράγματα αν είχαμε αποκλειστεί. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Θα σας πούμε τι περάσαμε και τι πρόκειται να γίνει. Εχουμε να μιλήσουμε για τη ρύθμιση των χρεών, τα έσοδα από τις χορηγίες. Ακουσα ότι έχουμε οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα και οφείλουμε χρήματα στους παίκτες.Είμαι με τους παίκτες, το έχω πει. Στην ομάδα οφείλουμε δόσεις συμβολαίων από τον Μάιο. Τους έχω ζητήσει προσωπικά να κάνουν λίγη υπομονή. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου όλοι θα είναι τακτοποιημένοι. Για μας υπάρχει μόνο η αλήθεια. Οποιος αμφιβάλλει, ας μας το πει. Τα λάθη που μπορεί να κάνουμε δεν κρύβονται, φαίνονται»

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ μίλησε ο Ηλίας Βιολίδης: «Την τριετία που αναλάβαμε εμείς , διαχειριστήκαμε περίπου 55 εκατ. ευρώ. Αυτά ήταν οι εισροές και οι εκροές ήταν 53 εκατ. ευυρώ. Δηλαδή είχαμε ένα κέρδος. Για τη νέα σεζόν υπάρχει ένα άνοιγμα και προκύπτει γιατί υπάρχουν ρευστά πράγματα. Είναι ρευστά τα τηλεοπτικά, είναι ρευστή η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και του ΟΠΑΠ με τη Σούπερ Λίγκα. Εχουμε συνεχείς συζητήσεις με τους χορηγούς και γύρω στις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τη νέα σεζόν. Ολοι αυτοί οι προϋπολογισμοί δεν περιλαμβάνουν πωλήσεις ή αποχωρήσεις παικτών»

Για τον θέμα των διαρκείας, ο κ. Βιολίδης υποστήριξε: «Την πρώτη χρονιά είχαμε έσοδα 3, 1 εκατ. ευρώ. Τη δεύτερη είχαμε 4 εκατ. ευρώ και την τρίτη περίπου 6 εκατ. ευρώ. Από τα έσοδα πρέπει να αφαιρέσετε 10% ενώ κάποιοι πληρώνουν με κάρτες και επιταγές. Αυτή τη στιγμή στους παίκτες οφείλονται 2 εκατ. ευρώ από πριμ που υποσχέθηκε ο πρόεδρος. Δεν έχουμε πάρει ακόμη τα χρήματα για τη δόση από τον ΟΠΑΠ και δώσαμμε περίπου 1, 2 εκατ. ευρώ για τα έργα της Τούμπας , ώστε να παίξουμε στην έδρα μας τους αγώνες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρόβλημα με τους παίκτες έχει να κάνει με τη ρευστότητα. Δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Δεν έχουμε μαύρο έλλειμμα, ξεχάστε τις μαύρες τρύπες».

Μετά μίλησε ξανά ο Ζαγοράκης και σε κάποια σημεία είπε:

***Αυξήσαμε το μπάτζετ γιατί πάμε για τον τίτλο. Πιστεύουμε στην ομάδα. Είχαμε τη δυνατότητα να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ. Η ομάδα είναι πιο δυνατή από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι έτοιμη να δώσει παραπάνω χαρές.

***Πέρυσι για μένα ήταν πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ.Αν θέλετε να πούμε για τον διαιτητή του αγώνα Αρη -ΠΑΟΚ, έχω εκφράσει τις αντιρρήσεις μου εκεί που έπρεπε. Τιμωρήθηκε. Μου είπαν ότι δεν θα μπει στους πίνακες και μπήκε. Κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν. Εχω εμπιστοσύνη στους διαιτητές.

***Το να αναλάμβανα τη Σούπερ Λίγκα δεν μου έλεγε κάτι. Εχω πολλή δουλειά εδώ. Ο ΠΑΟΚ έχει ενεργό ρόλο στη Λίγκα καιστην ΕΠΟ και αυτό αποδείχθηκε από την ψηφοφορία.

***Οταν είπα «χαμηλά τη μπάλλα» σημαίνει ότι έχει αξία το αποτέλεσμα. Πρώτη αγωνιστική παίξαμε και ακούω για τίτλο. Το πρωτάθλημα το παίρνεις την 30ή αγωνιστική. Αυτό σημαίνει «χαμηλά τη μπάλλα»

***Δώσαμε τα χέρια με τον ΟΠΑΠ για χορηγία. Αυτό για μένα είναι συμβόλαιο.

***Το νέο γήπεδο πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Το λέμε, το φωνάζουμε. Δώσαμε πολλά λεφτά για την Τούμπα, κοντά στα 3 εκατ. ευρώ μέσα σε μια τριετία. Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε, γιατί είναι γήπεδο 50 ετών.

***Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ψήφισε τον Μαρινάκη και ψήφισε πρόσωπο και όχι ομάδα. Θεωρήσαμε ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να διεκδικήσει τα συμφέροντα όλων των ομάδων.

***Ο Κονσεϊσάο ήρθε με το που τελείωσε το πρωτάθλημα και είπε αντρίκεια πως είμαστε δύο άτομα σε αυτόν τον ρόλο και αποχώρησε.

***Ο Σάντος ήταν κουρασμένος από την ομάδα και παρά την προσπάθειά μας, δεν καταφέραμε να τον κρατήσουμε. Νομίζω ότι αν κατακτούσαμε τον τίτλοθα συνέχιζε στον ΠΑΟΚ.

***Ηθελα να μείνει ο Ζήσης Βρύζας, αλλά θεώρησε ότι έκλεισε ο κύκλος του έπειτα από 2, 5 χρόνια στην ομάδα.

***Θέλαμε προπονητή μπαρουτοκαπνισμένο και γι’ αυτό επιλέξαμε τον Μπερέτα. Καταλάβαμε από καθημερινές συζητήσεις πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών, έπρεπε κάτι να κάνουμε.

***Κάναμε λάθος που δεν επιλέξαμε από την αρχή τον Δερμιτζάκη. Γνώριζα τι κάνει, αν και δεν είχα καθημερινή επαφή μαζί του. Συγκέντρωσα όμως πληροφορίες και είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Από τη στιγμή που είναι στον ΠΑΟΚ, για μας είναι ο καλύτερος.