ΤΕΣΣΕΡΙΣ επιστολές και ένα ενημερωτικό σημείωμα προς τον Σωκράτη Κόκκαλη ανακάλυψαν οι δικαστικές αρχές στο αρχείο του Παντελεήμονα Καρακώστα, το οποίο κατέσχεσαν τις προηγούμενες μέρες από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στην Αττική και από το γραφείο του στα Εξάρχεια.

Στις επιστολές, εκ των οποίων οι δύο είναι δακτυλογραφημένες και οι άλλες χειρόγραφες, ο συγγραφέας τους ισχυρίζεται ότι είχε συνεργασία μαζί του από το 1996 μέχρι το 2004.

Σε μία απ΄ αυτές, με ημερομηνία 4 Ιουνίου 2005, υποστηρίζει πως o επιχειρηματίας τού χρωστά 480.000 ευρώ από τις υπηρεσίες που του προσέφερε την περίοδο 1999-2003, ενώ ήδη είχε λάβει από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Ιntracom κ. Γ. Δεληγιάννη, για τις δουλειές που έκανε ο ίδιος και η ομάδα του άλλες 70.000 ευρώ. Ακόμη, αναφέρει ότι συνεργάστηκε εκείνη την περίοδο με στελέχη τόσο της Siemens όσο και της Ιntracom και του ΟΤΕ.

Πάντως τον συγκεκριμένο μάρτυρα, ο οποίος έχει κληθεί να δώσει εκ νέου κατάθεση σήμερα στην Εξεταστική (όπως και η γραμματέας του), ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης αποκάλεσε «μαρίδα» ενώ από την άλλη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου και οι Κώστας Τζαβάρας (Ν.Δ.) και Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) τον χαρακτήρισαν ως «πολύ σημαντικό».

Οι βουλευτές, ωστόσο, σημείωναν ότι στο πολυσέλιδο αρχείο δεν βρέθηκε καμία απαντητική επιστολή ούτε του επιχειρηματία αλλά ούτε και άλλων στελεχών του ΟΤΕ, της Siemens και της Ιntracom.

Το όνομά του Καρακώστα επανήλθε στο προσκήνιο καθώς τα μέλη της Εξεταστικής ρώτησαν, την προηγούμενη εβδομάδα, τον Σωκράτη Κόκκαλη εάν τον γνωρίζει. Απαντώντας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέθεσε πως απ΄ ό,τι ήξερε πρόκειται για πρόσωπο που κυκλοφορεί στην αγορά αλλά ο ίδιος προσωπικά δεν είχε καμία σχέση μαζί του.