ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για στηµένους αγώνες συνταράσσουν τον κόσµο του κρίκετ.

Το ταµπλόιντ «Νews of Τhe World», το οποίο τράβηξε την κλωστή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αποκαλύψεων, στη χθεσινή έκδοση φιλοξενεί δηλώσεις του Πακιστανού Γιασίρ Χαµίντ σύµφωνα µε τις οποίες πολλοί συµπαίκτες του έστηναν παιχνίδια. «Το έκαναν σχεδόν σε κάθε αγώνα. Με εξοργίζει το γεγονός, γιατί έδινα τον καλύτερό µου εαυτό και αυτοί προσπαθούσαν να χάσουν», φέρεται να δήλωσε.

Η εφηµερίδα υποστηρίζει επίσης πως προσφέρθηκαν στον Γιασίρ 150.000 στερλίνες για να στήσει παιχνίδι αλλά παραµένει άγνωστο αν το κατέθεσε στις αρµόδιες αρχές.

Ο Γιασίρ πάντως υποστηρίζει πως ουδέποτε µίλησε στην εφηµερίδα και όσα γράφτηκαν ήταν αποκυήµατα φαντασίας. Η εφηµερίδα απαντά πως οι δηλώσεις του Γιασίρ έγιναν σε µυστικό δηµοσιογράφο της.

Η διεθνής οµοσπονδία κρίκετ έχει τιµωρήσει µε προσωρινό αποκλεισµό τους πακιστανούς παίκτες του κρίκετ Ασίφ, Αµίρ και Μπουτ, που θεωρούνται ύποπτοι για στήσιµο αγώνων.

Οι συνολικές κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι 23! Οι ίδιοι παίκτες βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών της Σκότλαντ Γιαρντ για το ίδιο θέµα. Προς το παρόν κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία. Αν κριθούν ωστόσο ένοχοι είναι βέβαιο πως θα αποκλειστούν εφ’ όρου ζωής από το άθληµα. Βρέθηκαν επίσης προσηµειωµένα χαρτονοµίσµατα συνολικού ύψους 10.000 στερλινών σε συρτάρι του Μπουτ στα αποδυτήρια. Τα χρήµατα αυτά είχαν δοθεί σε µεσάζοντα για να στήσει αγώνα.

Η «Νews of Τhe World» αναφέρει επίσης πως στο µικροσκόπιο της διεθνούς οµοσπονδίας κρίκετ βρίσκεται και τέταρτος παίκτης του Πακιστάν, χωρίς να κατονοµάζεται για νοµικούς λόγους.