ΠΟΙΟΣ είναι ο έλεγχος των νέων; Τι βαθµό βάζουν οι… παλιοσειρές της Παιανίας στα νέα αποκτήµατα του Παναθηναϊκού; Οπως υποστηρίζεται στα ενδότερα, τα ερωτηµατικά είναι δύο παίκτες:


Ο Λουίς Γκαρσία και ο Νταµιέν Πλεσίς! Είτε διότι αµφότεροι αποκτήθηκαν τελευταίοι και δεν γνώριζαν τον ακριβή βαθµό ετοιµότητάς τους, είτε γιατί η εικόνα τους τα τελευταία έτη προκαλούσε αµφιβολίες.

Στις συζητήσεις των παικτών κυρίαρχη θέση είχε η ατάκα πως «µε πέρασµα από τη Λίβερπουλ δεν µπορεί να είναι κακοί».

Επί της ουσίας, όµως:

Ο Λουίς Γκαρσία αυτές τις πρώτες ηµέρες του στο «πράσινο βασίλειο» έχει δείξει τα ακόλουθα:

n Είναι απλός και γρήγορος στις κινήσεις του.

n Δέχεται σωστά την µπάλα και µπορεί να συνδράµει τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πτέρυγα.

n Στον µικρό χώρο, στα αρχικά µέτρα, διαθέτει προσόντα για να ξεχωρίσει.

Ο Νταµιέν Πλεσίς εµφάνισε τα εξής στοιχεία:

n Ψηλός και ικανός µε την µπάλα, όχι… ατσούµπαλος.

n Δυνατότητα στη «µεγάλη πάσα».

n Μοιάζει έτοιµος να βοηθήσει άµεσα και η… πάστα του δεν αµφισβητείται.

n Σε ορισµένους φέρνει κάτι από… Τουρέ! Τον Γιάγια (παλιά του Ολυµπιακού). Ετσι γεροδεµένος και σωµατώδης που είναι, αρχίζει από πίσω τις επελάσεις του.

Φυσικά, όλα αυτά τα συµπεράσµατα, αυτές οι εκτιµήσεις λογίζονται ως πρόωρες. Ο Ισπανός µε πέρασµα από τη Λίβερπουλ (όπου παρεµπιπτόντως το Σάββατο αγωνίστηκε σε µατς φιλανθρωπικού χαρακτήρα των «κόκκινων» και πέτυχε γκολ µόλις στο 2’ µε σουτ!) ξεχωρίζει για τον τρόπο που στέκεται στο χορτάρι.

Αξίζει, πάντως, να τονιστεί ότι όλα τα ανωτέρω αφορούν προσπάθειες σε σχετικά µικρή ένταση και σε δίτερµα «οκτώ µε οκτώ » κατά βάση – όχι κανονικής µορφής. Αρα, ας είµαστε και λίγο επιφυλακτικοί προτού δούµε τον παίκτη την ώρα της… µάχης. Οσο για τον Πλεσί, στα 23 του µπορεί να δει τον ΠΑΟ (και) ως σκαλοπάτι, οπότε τα καλά σχόλια δεν θα πάνε στον βρόντο και η ΠΑΕ θα ωφεληθεί πολλαπλώς.

Ο ΝΙΝΗΣ

Κατά τα λοιπά, ο Σωτήρης Νίνης, το παιδί – θαύµα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όλα και παρουσιάζεται ως στόχος κορυφαίων οµάδων. Εν προκειµένω, της Μάντσεστερ! Οι Αγγλοι αποκαλύπτουν πως «κόκκινοι διάβολοι» και Παναθηναϊκός κάνουν συζητήσεις ώστε ο νεαρός διεθνής µέσος να φύγει από τους «πράσινους» και να µετακοµίσει στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο ΝΙΝΗΣ

Οι Αγγλοι αποκαλύπτουν πως «κόκκινοι διάβολοι» και Παναθηναϊκός κάνουν συζητήσεις προκειµένου ο νεαρός διεθνής µέσος να φύγει από τους «πράσινους»