Με σκορ ρεκόρ (29-4 την Κροατία) η Εθνική Γυναικών του πόλο πήρε πανάξια την πρόκριση για τα ηµιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος, όπου µεθαύριο θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό!


Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη για την εθνική οµάδα πόλο των γυναικών η οποία συγκαταλέγεται ακόµα µία φορά στις κορυφαίες της Ευρώπης.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση θα µάθουν απόψε τον αντίπαλό τους (θα είναι η νικήτρια του µπαράζ Ισπανίας – Ιταλίας) κόντρα στον οποίο θα διεκδικήσουν µεθαύριο µια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος του Ζάγκρεµπ.

Η νίκη µε 25 γκολ διαφορά (29-4), τα τρία εκ των οποίων στο τελευταίο λεπτό, επί της αδύναµης Κροατίας, «έριξε» όλη την πίεση στη Ρωσία που έπρεπε πλέον να επικρατήσει τουλάχιστον µε τρία γκολ της Ιταλίας.

Οι κοπέλες του αντιπροσωπευτικού µας συγκροτήµατος έζησαν ένα απίστευτο… θρίλερ βλέποντας το µατς από την εξέδρα, αφού η Ιταλία προηγήθηκε 5-1 στην πρώτη περίοδο αλλά βρέθηκε να χάνει µε 12-5 πέντε λεπτά πριν από το τέλος. Εκεί πέτυχε την ανατροπή και πήρε στην εκπνοή την ισοπαλία (12-12) από τη Ρωσία µε την Εθνική µας ήδη να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του οµίλου.

«Θα ήταν όνειρο να κατακτήσουµε το χρυσό µετάλλιο, αλλά µην τρελαθούµε. Θα πανηγυρίσουµε όποιο και να έρθει, εφόσον βέβαια καταφέρουµε να κάνουµε µια νίκη στα δύο µατς που αποµένουν» τόνισε η πρώτη σκόρερ (µε 11 γκολ) της διοργάνωσης Αγγελική Γερόλυµου η οποία µίλησε και για τον φρενήρη ρυθµό που είχε (υποχρεωτικά) η Εθνική µας στον αγώνα µε την Κροατία που αποτελεί την πιο ευρεία νίκη µας και την 4η µεγαλύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης.

«Ηταν ένα παιχνίδι γεµάτο ένταση και εξαντλητικό ρυθµό, καθώς σε όλη τη διάρκειά του κολυµπούσαµε πάνω κάτω, κυνηγώντας τη διαφορά. Η εθνική οµάδα δεν έχει αυτή τη νοοτροπία να προσπαθεί να “ξεφτιλίσει” τους αντιπάλους, από τη στιγµή που το σύστηµα διεξαγωγής είναι έτσι δεν µπορούµε να κάνουµε διαφορετικά. Διαβάζω και ακούω ότι έγινε ένα θαύµα, πως τα πάντα συνωµότησαν υπέρ µας για να πάρουµε την πρώτη θέση, αλλά δεν είναι έτσι. Το καταφέραµε εκατό τοις εκατό µε την αξία µας, γιατί νικήσαµε την Ιταλία, βγάλαµε τη διαφορά στα γκολ που θέλαµε µε την Κροατία και δεν χάσαµε από τη Ρωσία σε ένα παιχνίδι στο οποίο βρεθήκαµε πίσω 5-1» κατέληξε η Γερόλυµου.

Τα οκτάλεπτα: 7-2, 7-0, 7-1, 8-1.

Ελλάδα: Κούβδου, Τσουκαλά 2, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση 6, Αβραµίδου 4, Ασηµάκη 3, Ρουµπέση 3, Γερόλυµου 6, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 5, Λαρά, Τσουρή.

Κροατία: Στάνισιτς 2, Ρέις 1, Κάλαουζ 1. Η Εθνική Γυναικών εξασφάλισε αυτόµατα την πρόκριση στα τελικά της επόµενης διοργάνωσης στο Αϊντχόβεν (2012).Αντίθετα οι άντρες που ηττήθηκαν χθες και από τη Ρωσία (7-6 µε γκολ του Αγκάρκοφ 2’’ πριν από το φινάλε) θα µπουν στη διαδικασία των προκριµατικών ενώ έχασαν και την πρόκριση για το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα της Σαγκάης.

Τα γκολ της ελληνικής οµάδας (θα παίξει για τις θέσεις 7-10): Μίραλης 3, Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 1, Κολόµβος 1.