Τρία χρόνια μετά την ταφή του, το πτώμα του Βίγια έμεινε ακέφαλο. Οι έρευνες σχετικά με τη βεβήλωση οδήγησαν σε διάφορους υπόπτους. Κάποιοι από αυτούς ήταν αρκετά σημαντικοί, όπως μια αδελφότητα φοιτητών του Πανεπιστημίου Γέιλ που αποτελούνταν μόνο από WΑSΡ (λευκοί αγγλοσάξονες προτεστάντες) της εκλεκτής κοινωνίας, οι οποίοι για την τελετουργία της μύησής τους έκλεβαν λείψανα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν σε ανατριχιαστικές τελετές, μεταξύ αυτών τα κρανία του Ινδιάνου Χερόνιμο και του Πάντσο Βίγια. Από την αδελφότητα αυτή, που ονομάζεται Scull and Βones (Κρανίο και Κόκαλα) και υπάρχει στο Γέιλ εδώ και 172 χρόνια, έχουν περάσει διάφορες προσωπικότητες όπως τρεις γενεές της οικογένειας Μπους, ανάμεσά τους και ο Τζορτζ Μπους, καθώς και ο πρώην αντίπαλός του για την προεδρία Τζον Κέρι. Οι τελετές μύησης που πραγματοποιούνται στο σκοτεινό υπόγειο κάποιου κτιρίου περιλαμβάνουν, σύμφωνα με την έρευνα του δημοσιογράφου Ρον Ρόζενμπαουμ, τον εγκλεισμό του ολόγυμνου νεοφώτιστου σε ένα φέρετρο, όπου ανακαλεί τις ερωτικές εμπειρίες του.

Ενόσω οι χήρες ήταν απασχολημένες με τον σφετερισμό των αποκτημάτων του Βίγια, μια ομάδα μυστικιστών από τον Βορρά της χώρας ετοίμαζε λατρευτικές εκδηλώσεις για τον επαναστάτη ήρωα. Οι χήρες σιγά σιγά μείωναν τις επισκέψεις τους στον τάφο του στρατηγού, κάποιες πέθαναν, ενώ άλλες βαρέθηκαν τα πενιχρά αποτελέσματα που έφερε η υποχρεωτική παρουσία τους στις εκδηλώσεις προς τιμήν του. Ετσι έφτασε το έτος 1976, οπότε ο πρόεδρος Ετσεβερία ξέθαψε την ακέφαλη σορό του Βίγια και την μετέφερε από το Παράλ στο Μνημείο της Επανάστασης, που βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικού.

Σε αυτή την τελετή παρευρέθη μόνο μία χήρα: η Αουστρεμπέρτα Ρεντερία. Η Λους Κοράλ, η άλλη στρατευμένη που βρισκόταν ακόμη εν ζωή, αρνήθηκε να παρευρεθεί και υποστήριξε ότι η σορός του συζύγου της έπρεπε να παραμείνει στο Παράλ, κοντά στο σπίτι-μουσείο στο οποίο εξακολουθούσε να ξεναγεί τους επισκέπτες της. Οι εκδηλώσεις λατρείας για τον Βίγια από τους μυστικιστές του Βορρά έφτασαν έως τις μέρες μας ως ετήσια τελετή στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού. Κατά την τελετή γίνεται επίκληση στο πνεύμα του και ανάβονται κεριά με τη φιγούρα του, ενώ ψάλλεται η ακόλουθη παράκληση: «Στο μαρτυρικό πνεύμα του Πάντσο Βίγια, μεγάλου επαναστάτη στρατηγού: εις το όνομα του Κυρίου επικαλούμαι τους αγγέλους και τους αρχαγγέλους να σε προστατεύουν και από εσένα ζητώ βοήθεια, όπως βοήθησες και στον επίγειο κόσμο όσους είχαν ανάγκη». Από τους ίδιους μυστικιστές, επίσης ως εκδήλωση λατρείας για τον Βίγια, παράγεται οΚένταυρος του Βορρά, μια ανδρική λοσιόν με απροσδιόριστη μυρωδιά που πωλείται στα βοτανοπωλεία της περιοχής που σχηματίζει ένα άγονο και μυστικιστικό τρίγωνο μεταξύ του Μοντερέι, του Παράλ και του Χιούστον στο Τέξας.