Το (επίσημο) ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

Στον πρώτο αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012, η Ελλάδα έμεινε στο 1-1 με τη Γεωργία στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ετσι, στο δικό του ντεμπούτο στην Εθνική Γεωργίας, ο Τιμούρ Κετσπάγια, έφυγε με επιτυχία από ένα γήπεδο όπου πέρυσιαπολύθηκε με τη στάμπα του αποτυχημένου από τον Ολυμπιακό…

Η Εθνική δεν άρεσε ιδιαίτερα. Ναι μεν έκανε φάσεις, αλλά έδειξε πως ακόμη δεν βρήκε τον καλό εαυτό της, ούτε αφομοίωσαν οι παίκτες όσα ζητεί ο Πορτογάλος προπονητής. Η μετάβαση από την εποχή Ρεχάγκελ στην εποχή Σάντος, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Η Γεωργία, ήταν καλά διαβασμένη και σίγουρα τυχερή. Διότι προηγήθηκε στην πρώτη φάση του αγώνα και μετά, οι Ελληνες διεθνείς έτρεχαν για να καλύψουν το χάντικαπ και να ισοφαρίσουν το σκορ. Το τελικό 1-1 δημιουργεί άγχος και πίεση στην Εθνική. Κι αυτό γιατί το επικείμενο εκτός έδρας ματς με την Κροατία την ερχόμενη Τρίτη, μοιάζει με ένα σπέσιαλ και καθοριστικό ραντεβού.

Στο φαληρικό γήπεδο βρέθηκαν περί τους 15.000 θεατές. Στήριξαν την ομάδα, αλλά αυτό δεν έφτανε.

Μόλις στο 3′ , ο Ιασβίλι κάτω από την πίεση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, εκμεταλλεύτηκε το κενό στην ελληνική άμυνα και έκανε το 0-1.

Πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα στο 38′ με επέλαση του Σαλπιγγίδη και σουτ άουτ. Στο 42′ ο Ρεβισβίλι σταμάτησε «κανονιά» του Παπαδόπουλου και στο 49′ ο Γκέκας έστειλε βολέ άουτ από επίκαιρη θέση.

Το 1-1 έγινε στο 72′ όταν …τακουνάκι του Μήτρογλου αποκρούστηκε και ο Σπυρόπουλος με γερό βολέ ξετίναξε τα δίχτυα του Ρεβισβίλι.

Διαιτήτευσε ο Ισπανός Γκόμεθ.

Κίτρινες: Σαμαράς, Λομπιανίτζε, Κατσουράνης, Χιζανισβίλι, Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Ελλάδα: Σηφάκης, Σεϊταρίδης (70′ Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Σαμαράς (59′ Νίνης), Γκέκας, Σαλπίγγίδης, Καραγκούνης.

Γεωργία: Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Χιζανισβίλι, Γκόγκουα (87′ Μερεβασβίλι), Κβιρβέλια, Ιασβίλι(54′ Ασανίτζε), Ντβαλισβίλι(60′ Γελασβίλι), Κομπιασβίλι.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα είχαμε και επεισόδιο ανάμεσα στον Κατσουράνη και οπαδό της Εθνικής. Την ώρα που ο διεθνής παίκτης έκανε δηλώσεις στη μεικτή ζώνη, ένας οπαδός περνούσε και με προκλητικό ύφος είπε : «εσύ και ο Καραγκούνης να φύγετε από την Εθνική»!

Τότε, ο Κατσουράνης σταμάτησε τις δηλώσεις του, αντέδρασε έντονα και άρχισε να επιτίθεται λεκτικά στον οπαδό. Το φραστικό επεισόδιο ήταν έντονο, οι εκφράσεις βαριές από τον μέσο και πάλι καλά που έμειναν στα λόγια! Αν ήταν ψύχραιμος ο παίκτης, όλα θα είχαν αποφευχθεί.