Αγγιξε το θαύµα η Εθνική οµάδα πόλο των γυναικών κόντρα στην ίσως κορυφαία οµάδα του κόσµου, αλλά τελικά δεν έφτασε στη νίκη – πρωτιά επί της Ρωσίας (7-7) που θα σήµαινε και αυτόµατη πρόκριση στα ηµιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος του Ζάγκρεµπ.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πλήρωσαν το κακό ξεκίνηµα (έχαναν µε 5-1 στα µέσα της δεύτερης περιόδου) και το τραγικό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (1/8), αλλά έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέµατα φτάνοντας τουλάχιστον στην ισοπαλία µε το γκολ της Γερόλυµου πέντε λεπτά πριν από το φινάλε. Ολα θα κριθούν στη διαφορά τερµάτων στην αυριανή τελευταία αγωνιστική των οµίλων. Η αναµενόµενη νίκη µας επί της αδύναµης Κροατίας (έχει χάσει 28-3 από Ρωσία και 22-3 από Ιταλία) δεν αρκεί για να βγει πρώτη η Εθνική εκτός εάν η Ιταλία κόψει βαθµούς από τις Ρωσίδες.

«Πόσα γκολ να βάλουµε κόντρα στην Κροατία, σαράντα; Δεν γίνεται, δεν προλαβαίνουµε και στατιστικά µοιάζει αδύνατο.

Ηµασταν τραγικές στην παίκτρια παραπάνω και τώρα πάµε σε ένα χιαστί παιχνίδι µε όλους τους κιν δύνους που κρύβει», είπε φανερά απογοητευµένη η αρχηγός Κική Λιόση ενώ ο Γιώργος Μορφέσης έµεινε ικανοποιηµένος µόνο από την αντίδραση των παικτριών του µετά το κακό ξεκίνηµα.

Ελλάδα: Τσουρή, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραµίδου, Ασηµάκη 1, Ρουµπέση 3, Γερόλυµου 3, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Κούβδου.

Ρωσία: Μπελιάεβα 2, Ιβανόβα 1, Γκλίζινα 1, Κόνουκ 1, Πουστινίκοβα 1, Τανκέεβα 1. Στη βαθµολογία (2 µατς): Ρωσία (35-10) 4, Ελλάδα (14-12)

4, Ιταλία 3, Κροατία 0.

ΠΑΛΕΨΑΝ

Η Εθνική µας έφτασε µια ανάσα από τη µεγάλη νίκη επί της Ρωσίας, αλλά η ισοπαλία (7-7) δεν της επέτρεψε να πανηγυρίσει από χθες την πρόκριση στα ηµιτελικά