Αν, όπως λένε, η αρχή είναι το ήµισυ του παντός, κάποιοι παίκτες δεν θα πρέπει να αισθάνονται τόσο άνετα. Γιατί αποδεικνύεται ότι θα χρειαστεί να καταβάλουν µεγάλες προσπάθειες ώστε να αντιστρέψουν τη θολή εικόνα που έχουν γι’ αυτούς τα αφεντικά των αποδυτηρίων…

Σε ποιους αναφερόµαστε; Κάθε οµάδα έχει τους λεγόµενους… απ’ έξω! Και εδώ που τα λέµε δεν είναι και λίγοι, αυτές τις πρώτες ηµέρες της περιόδου. Στην ΑΕΚ, ο Μπάγιεβιτς δείχνει να υπολογίζει λιγότερο τρεις ποδοσφαιριστές. Κατ’ αρχήν, τον Ισµαέλ Μπλάνκο.

Ο άλλοτε κορυφαίος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας µοιάζει να έπαθε αφλογιστία ολκής! Δεν βρίσκει δίχτυα µε τίποτα. Σηµαδεύει τα περιστέρια και δυσκολεύεται να πείσει ακόµη και τους συµπαίκτες του.

Πρόβληµα ηθικού ίσως, αλλά θέλει δουλειά αρκετή για να ανέβει ο φορ.

Ο Νταντόµο είναι ο δεύτερος στη λίστα. Οπως φαίνεται, ο Ντούσκο προτιµά τον Λαγό (για να αρχίζει από πίσω τις κούρσες) και τον Καράµπελα για αριστερό µπακ. Μάλλον ο αµυντικός από την Ουρουγουάη χρειάζεται να βελτιώσει τις επιθετικές αρετές του. Οσο για τον τρίτο, ο Αργυρίου έχει δίπλα του την ένδειξη «τρεις µήνες».

Κατά τον Δεκέµβριο θα τον υπολογίζουν στην ΑΕΚ και ονειρεύονται νέο… Μανωλά. Θυµίζουµε ότι και ο νεαρός στο τέλος της περιόδου αγωνίστηκε πέρυσι και τώρα δεν βγαίνει!

Στον ΠΑΟ, ο Νιόπλιας ποντάρει µεν στον Καραγκούνη, αλλά ο εκ των «κάπτεν» των «πρασίνων» καλείται να ξεπεράσει τον Νίνη. Σε λίγες περιπτώσεις θα τους δούµε µαζί στην ενδεκάδα. Γιατί ο Σωτήρης είναι το «νέο αίµα» της οµάδας και ο παίκτης που θα φέρει χρήµα στα ταµεία.

Ο δε Χριστοδουλόπουλος κόστισε πολλά προ διετίας, ανέβηκε στο κότερο ως µεταγραφικό τρόπαιο σε µάχη µε τον Ολυµπιακό, ψάχνει όµως και ψάχνεται. Στον ΠΑΟΚ, αναζητούν τρόπο για διαζύγιο µε τον Σαβίνι, ο Χαλκιάς περνά… χλωµό φεγγάρι και στον Αρη, ο εκ των κορυφαίων την περασµένη χρονιά, Ναφτί δεν δηλώθηκε καν για το Εuropa League!