«Νιώθω τιµή και προσµονή για το πρώτο επίσηµο παιχνίδι µου στον πάγκο της Εθνικής. Υστερα από 25 χρόνια στους πάγκους, δεν µπορεί να έχω άγχος», ήταν τα πρώτα λόγια του Φερνάντο Σάντος πριν από τοαυριανό µατς µε τη Γεωργία

« Γνωρίζω ότι θα υπάρξει κάποιο άγχος στους παίκτες µου, όµως αυτό το άγχος δεν πρέπει να µετατραπεί σε νεύρα, αλλά να γίνει ωφέλιµο για θέληση και συγκέντρωση», είπε ο οµοσπονδιακός τεχνικός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα µε τη Γεωργία στο πλαίσιο της προκριµατικής φάσης του Εuro 2012. Και συµπλήρωσε:

«Γνωρίζουµε τη Γεωργία, καθώς έχει αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήµατα τα οποία έχουν αρχίσει και έχουν βρει ρυθµό. Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο, καθώς η αντίπαλός µας έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της την κλειστή άµυνα. Πρέπει από την αρχή να επιβάλουµε τον ρυθµό µας, να έχουµε τον έλεγχο του αγώνα και να είµαστε καλά οργανωµένοι ώστε να µη βρεθούµε προ εκπλήξεως στις αντεπιθέσεις.

Σε µας εναπόκειται να επιβάλουµε τον ρυθµό µας µε σωστές και οργανωµένες επιθέσεις και να παίρνουµε τη δεύτερη µπαλιά, ώστε να έχουµε περισσότερη ώρα την µπάλα στην κατοχή µας, να αφαιρέσουµε το δικαίωµα της κατοχής από τον αντίπαλο και να είµαστε περισσότερη ώρα στην περιοχή του. Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουµε τη νίκη. Με συγκοµιδή έξι βαθµών στα παιχνίδια µε Γεωργία και Κροατία θα είµαι απόλυτα ικανοποιηµένος. Αυτό δεν σηµαίνει ότι αν πάρουµε τέσσερις βαθµούς θα είµαι λυπηµένος. Η Γεωργία µπορεί να µην πέτυχε νίκη στην προκριµατική φάση του Μουντιάλ, αλλά θα πρέπει να προσέξουµε ότι δεν έχει γνωρίσει την ήττα στους πέντε τελευταίους αγώνες της. Είναι λάθος να βλέπουµε αυτήν την κατάταξη της FΙFΑ. Η Γεωργία έχει µεγάλη ιστορία, αλλά το ίδιο έχει και η Ελλάδα».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αλλαγές στην οµάδα, ο πορτογάλος οµοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Δεν πρόκειται να προχωρήσω σε πολλές αλλαγές σε σχέση µε το φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Σερβία. Θα ήθελα να σας απαντήσω για την εντεκάδα, αλλά δεν µπορώ να την αποκαλύψω και να δώσω τροφή στον αντίπαλο.

Ελπίζω ότι το γήπεδο θα γεµίσει από φιλάθλους, καθώς δεν περνάει από το µυαλό µου να µη γίνει αυτό. Στην Ελλάδα υπάρχει πάθος για το ποδόσφαιρο και είναι ένας λαός που αγαπάει την πατρίδα του».

Σύµφωνα µε όλες τις ενδείξεις, η εντεκάδα θα είναι οι Σηφάκης, Βύντρα (Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος, Αβραάµ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τοροσίδης, Σαµαράς, Γκέκας και Σαλπιγγίδης.

n Αυλαία απόψε για τον 6ο όµιλο όπου µετέχει η Εθνική µας, καθώς το Ισραήλ υποδέχεται τη Μάλτα.