Απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, παραδεχόμενος παράλληλα ότι υπάρχουν προβλήματα με την καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν νέα μέτρα. Αυτά τα οποία βιώνουμε σήμερα ως μια πραγματικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι κάτι το οποίο είναι ελεγχόμενο, δεν είναι κάτι που μας έχει ξεφύγει ως φαινόμενο ή ως κατάσταση, απλά προσπαθούμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για την καταβολή των εισφορών», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Bήμα fm».

Όπως υποστήριξε, «για να ισορροπήσει οικονομικά το σύστημα, θα πρέπει να περιοριστεί και η σπατάλη που γίνεται στους κλάδους Υγείας, στις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με υλικά και γενικά προμήθειες υπηρεσιών Υγείας από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αλλά και από τον Ιδιωτικό τομέα προς τα ταμεία».

«Έτσι», επισήμανε, «θα μπορέσουν τα ταμεία να αποκτήσουν ξανά την δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης των δαπανών που καλούνται κάθε χρόνο να πληρώσουν».

«Αγκάθι πάντως» σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, «αποτελούν κυρίως οι δαπάνες υγείας του ΙΚΑ . Εάν δει κανένας τα στοιχεία του, θα διαπιστώσει ότι το έλλειμμα όλο, προέρχεται από την τεράστια αύξηση των δαπανών Υγείας», τόνισε.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει στάση πληρωμών, και πρόσθεσε: «υπάρχει μια καθυστέρηση πληρωμής των οφειλών του ΙΚΑ και προς τις κλινικές και προς τα νοσοκομεία, αλλά πρέπει να πούμε ότι σε αυτό το αποτέλεσμα καταλήξαμε από την στιγμή που και η φαρμακευτική περίθαλψη και η περίθαλψη η υγειονομική είχαν τεράστια αύξηση τα τελευταία 6 -7 χρόνια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από