Τι άποψη θα είχε άραγε ο Οσάµα Μπιν Λάντεν για το τζαµί στο Σηµείο Μηδέν; Χωρίς καµία αµφιβολία, την ίδια µε τη Σάρα Πέιλιν.


Ο Οσάµα δεν συµµερίζεται καθόλου το όραµα της διαθρησκευτικής αρµονίας που αντιπροσωπεύει το ισλαµικό πολιτιστικό κέντρο. Φοβάται τους µουσουλµάνους κληρικούς που θα µπορούσαν να επικαλεστούν το Κοράνι για να καταδικάσουν την τροµοκρατία. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι πολλοί Ρεπουµπλικανοί µοιράζονται µε την Αλ Κάιντα την άποψη ότι η Δύση και ο ισλαµικός κόσµος οδηγούνται αναπόφευκτα σε µια «σύγκρουση πολιτισµών». Ο Ανουάρ αλ Αλουακί, ο γεννηµένος στις ΗΠΑ κληρικός που στρατολογεί άνδρες για τον ιερό πόλεµο από το κρησφύγετό του στην Υεµένη, προσπαθεί να πείσει τους αγγλόφωνους µουσουλµάνους ότι η Αµερική διεξάγει πόλεµο εναντίον του Ισλάµ. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο Αουλακί θα εκµεταλλευθεί την αντίδραση για το ισλαµικό πολιτιστικό κέντρο για να στρατολογήσει περισσότερους τροµοκράτες. Εν συντοµία, το πολιτιστικό κέντρο δεν είναι µόνο ένα θέµα στο οποίο συµφωνούν η Σάρα Πέιλιν και ο Οσάµα Μπιν Λάντεν. Είναι ένα ζήτηµα στο οποίο αυτοί που αντιτίθενται στην ανέγερση του κέντρου παίζουν το παιχνίδι της Αλ Κάιντα.

Οι πολέµιοι φαίνεται να παρασύρονται από δύο βασικές παρανοήσεις.

Η πρώτη είναι ότι ένα τεράστιο τζαµί θα υψωθεί στην ιερή γη του Σηµείου Μηδέν. Στην πραγµατικότητα, όµως, το ισλαµικό πολιτιστικό κέντρο δεν θα φαίνεται από το Σηµείο Μηδέν, θα ανεγερθεί σε µια πυκνοκατοικηµένη γειτονιά µε πολλά καταστήµατα, µπαρ, κάβες και κλαµπ. Για ποιον λόγο τόσοι πολλοί Ρεπουµπλικανοί δεν ενοχλούνται από τα στριπτιζάδικα στο Σηµείο Μηδέν, αλλά έχουν πρόβληµα µε έναν οίκο θρησκευτικής λατρείας; Η δεύτερη παρανόηση είναι ότι το Ισλάµ δεν είναι παρά µια φιλοπόλεµη θρησκεία που οδηγεί τους πιστούς στην τροµοκρατία. Ασφαλώς ο ισλαµικός κόσµος είναι δυσανάλογα βίαιος και οι µουλάδες επικαλούνται πολλές φορές το Κοράνι για να υποδαυλίσουν το µίσος. Αλλά ας µην ξεχνάµε ότι οι περισσότερες ωµότητες στη Μέση Ανατολή διαπράχθηκαν από µη θρησκευτικούς ηγέτες όπως ο Σαντάµ Χουσεΐν και ο Χαφέζ αλ Ασαντ. Και ο «εγκέφαλος» των αεροπειρατειών που διέπρατταν τη δεκαετία του 1970 οι Παλαιστίνιοι, ήταν ο Ζορζ Χαµπάς, ένας χριστιανός.

Ας θυµηθούµε επίσης ότι ιστορικά µερικές από τις χειρότερες ωµότητες στην περιοχή δικαιολογήθηκαν από τη Βίβλο και όχι από το Κοράνι. Η άποψή µου είναι ότι η βία στον ισλαµικό κόσµο έχει να κάνει λιγότερο µε το Κοράνι και περισσότερο µε την κουλτούρα ή την περιθωριοποίηση των γυναικών. Γνωρίζω µια νεαρή γυναίκα στο Πακιστάν που κινδυνεύει να πέσει θύµα εγκλήµατος τιµής µε θύτες τα αδέλφια της. Η οικογένειά της είναι χριστιανική και όχι µουσουλµανική. Είναι σαφές ότι οι Ρεπουµπλικανοί µετατρέπουν την ανέγερση του ισλαµικού πολιτιστικού κέντρου σε εθνικό ζήτηµα για να ψαρέψουν ψήφους.

LΙΝΚ: http://diastaseis.blogspot.com