ΣΕ ΠΟΙΝΕΣ κάθειρξης καταδικάστηκαν για απάτες και πλαστογραφία ο πρώην διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Βασίλειος Τσιγγούνης και ο συνεργός του γιατρός Αθανάσιος Παππάς.

Ο πρώην καθηγητής καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια και πέντε μήνες φυλάκιση, ο δε συνεργός του σε δώδεκα χρόνια.

Η υπόθεση των πλαστών συνταγογραφήσεων στην πανεπιστημιακή κλινική του Νοσοκομείου Πάτρας είχε αποκαλυφθεί πριν από οκτώ χρόνια και έπειτα από Ενορκη Διοικητική Εξέταση αποδείχτηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, ο τότε καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και διευθυντής της μαιευτικής κλινικής σε συνεργασία με τον γιατρό Αθανάσιο Παππά, πλαστογραφούσαν συνταγές ασθενών και χορηγούσαν πανάκριβα φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οπως είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ», οι δύο γιατροί είχαν πλαστογραφήσει συνταγή χορηγώντας φάρμακο για εξωσωματική γονιμοποίηση σε 82χρονη! Πάντως στο κύκλωμα εμπλέκονται εκτός από τους δύο γιατρούς και φαρμακοποιοί που εκτελούσαν τις συνταγές.

Το συνολικό ύψος της ζημιάς για το Ελληνικό Δημόσιο είναι περίπου 500.000 ευρώ και αφορούσε ασφαλιστικά ταμεία όπως το ΤΕΒΕ και ο ΟΓΑ. Ο πρώην διευθυντής και πρώην καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Βασίλης Τσιγγούνης πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια, ενώ ο συνεργός του Αθαν. Παππάς σε 21 χρόνια.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Πάτρας, οι δύο ένοχοι οδηγήθηκαν στις φυλακές.