ΣτηνΑθήνα βρίσκεται από χθες το απόγευµα ο Ντένις Ρόµενταλ. Ο διεθνής δανός µεσοεπιθετικός το µόνο που δήλωσε στο αεροδρόµιο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν: «Θα τα πούµε αύριο µετά την οριστικοποίηση της συµφωνίας».

Αξίζει να αναφερθεί µία ανθρώπινη στιγµή του Ρόµενταλ που προξένησε µεγάλη εντύπωση σε όσους την έζησαν από κοντά.

Οταν ο δανός µεσοεπιθετικός πήγε να µπει στο αυτοκίνητο, τον πλησίασε άτοµο µε ειδικές ανάγκες που ήθελε να βγάλει µια φωτογραφία µαζί του. Ο Ρόµενταλ δεν το σκέφτηκε καθόλου, βγήκε από το αυτοκίνητο και µε χαµόγελο πραγµατοποίησε την επιθυµία του νεαρού φιλάθλου. Χθες ο 32χρονος ποδοσφαιριστής δείπνησε µε τον κ. Μαρινάκη ενώ σήµερα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το διετές συµβόλαιό του µε τους «ερυθρολεύκους», το οποίο θα του αποφέρει ένα κατ. ευρώ ετησίως.

Στο µεταξύ χθες ανακοινώθηκε επίσηµα από την οµάδα του Πειραιά η απόκτηση του Χοσέ Χολέµπας. «Είµαι χαρούµενος που ήρθα στον Ολυµπιακό. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά στην προπόνηση και είµαι έτοιµος να προσφέρω, δεν ξέρω όµως αν θα παίξω µε την Μπέσα. Ερχοµαι για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, την πρώτη µε είχε φέρει ο πατέρας µου όταν ήµουν µωρό» δήλωσε ο 26χρονος Γερµανός που υπέγραψε συµβόλαιο τριών χρόνων µε ετήσια αποζηµίωση 350.000 ευρώ. Ο πρώην παίκτης της Μόναχο 1860 προπονείται πλέον κανονικά µε τους υπόλοιπους συµπαίκτες του και ο Εβαλντ Λίνεν τον υπολογίζει για βασικό στο αυριανό παιχνίδι µε την Μπέσα, αρκεί να λυθούν έγκαιρα κάποια γραφειοκρατικά θέµατα, ώστε η UΕFΑ να δώσει την άδεια για να αγωνιστεί, κάτι που θα γίνει γνωστό σήµερα.

Εκτός από τους Ρόµενταλ και Χολέµπας, ο Ολυµπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ακόµη τριών τεσσάρων παικτών. Αυτό δήλωσε χθες στον Spor Fm ο Γιάννης Μώραλης, αναφερόµενος στις θέσεις του αριστερού χαφ, αµυντικών µέσων και ακόµα ενός στόπερ. Παράλληλα τόνισε ότι θα ήταν «υπερβολή» η απόκτηση του Μάουρο Καµορανέζι (οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι συνεχίζονται οι διαπραγµατεύσεις Ολυµπιακού και Γιουβέντους για τον 33χρονο µεσοεπιθετικό) καθώς αγωνίζεται στην ίδια θέση µε τον Ρόµενταλ και για τον λόγο αυτό δεν προχώρησε αυτή η µεταγραφή, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλό παίκτη τον Τζιόλη που έχει προταθεί, διευκρινίζοντας ότι ο Ολυµπιακός δεν έχει καταθέσει πρόταση. Τέλος, ο κ. Μώραλης υπογράµµισε πως η διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχει καµία διάθεση να παραχωρήσει τον Βασίλη Τοροσίδη.

n Πρόταση συνεργασίας στον Νταβίντ Τρεζεγκέ φέρεται να έχει καταθέσει ο Ολυµπιακός, όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα datasport.it. Σύµφωνα µε το δηµοσίευµα οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν 1,5 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους και 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως στον γάλλο επιθετικό για διετές συµβόλαιο µε προοπτική ανανέωσης ακόµη έναν χρόνο. Να σηµειωθεί ότι ο 33χρονος φορ που αυτή την εποχή προετοιµάζεται µε τη Γιουβέντους, αποτελεί στόχο της Νάπολι, αλλά και άλλων οµάδων από την Τουρκία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

*** Η φετινή πορεία του Ολυµπιακού στην Ευρώπη αρχίζει σήµερα µε την αναχώρηση της οµάδας για τα Τίρανα, όπου αύριο στο στάδιο «Κεµάλ Στάφα» στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) θα αντιµετωπίσει την Μπέσα για τον τρίτο προκριµατικό γύρο του Εuropa League.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ Είµαι χαρούµενος που ήρθα στον Ολυµπιακό. Είµαι έτοιµος να προσφέρω, αλλά δεν ξέρω αν θα παίξω µε την Μπέσα