Καθοριστική για τα θέματα του Ολυμπιακού θα είναι η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, αφού εκτός από την αυριανή κοινή συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Κόκκαλη και Μαρινάκη για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και στα μεταγραφικά.


Η μεταγραφική κίνηση εστιάζεται στην απόκτηση παικτών που θα καλύψουν τα εμφανή κενά που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός από την περσινή τραγική γι΄ αυτόν αγωνιστική περίοδο. Ετσι, πρώτος στόχος είναι ο βραζιλιάνος αριστερός μεσοεπιθετικός Νενέ της Μονακό, για τον οποίον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά το «αγκάθι» είναι οι απαιτήσεις της Μονακό που παραμένουν υψηλές. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του 29χρονου αριστεροπόδαρου μεσοεπιθετικού λήγει το καλοκαίρι του 2011 και από τον Δεκέμβριο θα μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει χωρίς την έγκριση των Μονεγάσκων. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ολυμπιακού και Μονακό βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ για τον Νενέ έχει καταθέσει πρόταση και η Παρί Σεν Ζερμέν, κάτι που κάνει δυσκολότερη την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων». Εναλλακτική λύση αν «στραβώσει» του Νενέ, αποτελεί ο 23χρονος Ουρουγουανός άσος της Χετάφε, Χουάν Ανγκελ Αλμπίν, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το θέμα με τον 33χρονο επιτελικό μέσο, Αριελ Ιμπαγκάσα, που έμεινε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ.

Στο μεταξύ, το Σάββατο η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι «ο Ολυμπιακός χτύπησε την πόρτα του Ροναλντίνιο, που θέλει χρήματα, διασκέδαση και καλό περιβάλλον», κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Χθες η ίδια εφημερίδα σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι η Μπολόνια θέλει τον Βασίλη Τοροσίδη και μάλιστα ετοιμάζει σούπερ προσφορά στον Ολυμπιακό, δίνοντας 5 εκατ. ευρώ συν τον Βαγγέλη Μόρα. Σενάρια υπάρχουν και για τον Μπαπτίστα και συγκεκριμένα από την ιταλική ιστοσελίδα «laroma24.it» που αναφέρει ότι οι Πειραιώτες είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στη Ρόμα 7,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον διεθνή βραζιλιάνο επιθετικό.

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

Στο δεύτερο σοβαρό φιλικό παιχνίδι που έδωσε χθές επί γερμανικού εδάφους, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τη Σλάβια Πράγας. Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν στο 6΄ ο Ραούλ Μπράβο, στο 33΄ ο Ντιόγκο και στο 84΄ ο Ντάρμπισιρ. Στο 11΄ είχε ισοφαρίσει για τη Σλάβια ο Γκράτζκιαρ.