Σκληρή γραμμή εναντίον της κυβέρνησης με προσωπικές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού εγκαινίασε χθες από τη Ρόδο ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι το πρόβλημα και όχι η λύση του» δήλωσε με έμφαση ο κ. Α. Σαμαράς, κλείνοντας έτσι οριστικά την περίοδο συναίνεσης.

O πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε επίσης να ρίξει της ευθύνες για την κατάντια της χώρας κυρίως στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το ΄81 και μετά, αποκαλύπτοντας έτσι ότι αποφάσισε να φύγει από τη θέση άμυνας που βρίσκεται από την ημέρα της εκλογής του και να περάσει στην επίθεση: «Το πολιτικό σύστημα της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού τέλειωσε: Από το «Τσοβόλα δώσ΄ τα όλα» του ΄89 ώς το “υπάρχουν λεφτά” του 2009, η Ελλάδα χρεώθηκε και έφτασε στο χείλος της αβύσσου», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αμφισβητώντας ανοιχτά τις επιλογές της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. «Οι αγορές δεν εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που παρομοιάζει την οικονομία της χώρας με τον “Τιτανικό” και ύστερα βγαίνει να δανειστεί. Δεν εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που αυξάνει το έλλειμμα που παρέλαβε το 2009 καταργώντας εισπράξεις και προσθέτοντας δαπάνες και που ύστερα βγαίνει και καταγγέλλει την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν εμπιστεύεται πια ένα κόμμα που όταν ήταν στην αντιπολίτευση απέρριψε τα πολύ ηπιότερα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, μόλις βγήκε τα κατήργησε, ύστερα αρνήθηκε να πάρει μέτρα, ύστερα ενέπλεξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

«Από το «Τσοβόλα δώσ΄ τα όλα» του ΄89 ώς το “υπάρχουν λεφτά” του 2009, η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της αβύσσου»

Μόνο δύο απείχαν για… συμπαράσταση

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Αντώνη Σαμαρά στη Ρόδο, όπου παρευρέθηκε σε συνδιάσκεψη για τον τουρισμό, έγινε στη σκιά της διαγραφής του Αριστοτέλη Παυλίδη. Μια κίνηση με την οποία συμφωνούν πολλοί στη Ν.Δ., ενώ οι αντιδράσεις των φίλων του στη Ρόδο περιορίστηκαν σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη χθεσινή τελετή ανακήρυξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ως επίτιμου δημότη Ρόδου στο δημαρχείο της πόλης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου προσκείμενα στον κ. Παυλίδη χειροκρότησαν τον κ. Σαμαρά και απουσίασε από την τελετή μόνο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσαμπίκος Τριομάτης, φίλος του πρώην υπουργού Αιγαίου και γνωστός από την υπόθεση Μανούση. Επίσης δεν προσήλθε στην τελετή και στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο δήμαρχος Λίνδου κ. Μανώλης Πάλλας «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαγραφή Παυλίδη», όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Πανικός»

«Για πανικό που κατέλαβε τη Ρηγίλλης» όταν διαπίστωσε ότι ο ίδιος θα παρευρεθεί στη συνδιάσκεψη για τον τουρισμό, μίλησε ο κ. Αρ. Παυλίδης και επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά ότι έχει προκαλέσει βλάβη στο κόμμα, την οποία πληρώνει μέχρι σήμερα. Ο κ. Παυλίδης υπογραμμίζει ακόμη ότι «την ώρα που η χώρα καταποντίζεται και ο λαός μας αγωνιά για το αύριο, ο πρόεδρος της Ν.Δ.

αντί να κηρύξει πανστρατιά για ουσιαστική ανόρθωση της οικονομίας μας, ανοίγει πληγές στο κόμμα που κανένα σφουγγάρι δεν μπορεί να τις καθαρίσει».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο κ. Παυλίδης τονίζει ότι «ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί, μπορεί να με απομάκρυνε από το κόμμα του οποίου είμαι αμετακίνητα μέλος από της ιδρύσεώς του, αλλά από την παράταξη και κυρίως από τη συνείδηση των Δωδεκανησίων, που με τιμούν με την ψήφο τους επί 30 και πλέον χρόνια, δεν μπορεί να με διαγράψει ό,τι και να κάνει, όπως δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία, τόσο τη δική μου όσο και τη δική του και να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μας».