Ο κύκλος των «εκκαθαρίσεων» από τα γαλάζια «βαρίδια» και όσα στελέχη της Ν.Δ. «πλήγωσαν την παράταξη», άνοιξε χθες το βράδυ με τη διαγραφή του Αριστοτέλη Παυλίδη.

Με εντολή του Αντ. Σαμαρά, ο πρώην υπουργός αποπέμφθηκε και από τους καταλόγους των κομματικών μελών, προκειμένου να αποφευχθούν παρατράγουδα κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Ρόδο και την ομιλία του στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Ν.Δ.

Στελέχη της Ρηγίλλης έκαναν λόγο για «ηχηρό μήνυμα» του προέδρου του κόμματος και τόνιζαν ότι η χθεσινή κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα για να απαλλαγεί η Ν.Δ. «από όσα και όσους στιγμάτισαν την πρόσφατη κυβερνητική θητεία της». Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς ήθελε να αντιμετωπισθεί η οποιαδήποτε πρόκληση από την πλευρά του κ. Παυλίδη πριν από τη δική του άφιξη στο νησί (σήμερα το πρωί) και γι΄ αυτό επιστρατεύθηκε το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο (Επιτροπή Δεοντολογίας) του κόμματος, υπό τον Ι. Τραγάκη, αργά χθες το βράδυ.

Η παραπομπή Παυλίδη έγινε με προσωπική εντολή του προέδρου της Ν.Δ. και με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από τους κομματικούς καταλόγους. Και όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε ομοφώνως ότι ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης απομακρύνεται από τη Ν.Δ. επειδή «με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του προκάλεσε και προκαλεί βλάβη στη λειτουργία του κόμματος».

Πόλεμος νεύρων

«Μετά τη διαγραφή ο κ. Παυλίδης ας κινηθεί με όποιον τρόπο θέλει. Οι κινήσεις και οι ενέργειές του δεν ενδιαφέρουν πλέον τη Ν.Δ.», σχολίαζαν κομματικές πηγές για το ενδεχόμενο η αποπομπή τού πρώην υπουργού να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από υποστηρικτές του στη Ρόδο, επισκιάζοντας και τη σημερινή συνδιάσκεψη. Μέχρι χθες το βράδυ, πάντως, ο κ. Παυλίδης έκανε «πόλεμο νεύρων» στη Ρηγίλλης και εμφανιζόταν έτοιμος να «υποδεχθεί» τον κ. Σαμαρά στο νησί, δοκιμάζοντας και τις αντοχές του.

Η στάση του κ. Παυλίδη αποτελούσε το μεγάλο ερώτημα για τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., καθώς έως την ώρα της διαγραφής ο πρώην υπουργός Αιγαίου δήλωνε ανυποχώρητος και διαμήνυε όχι μόνο ότι θα παραστεί στη συνδιάσκεψη, αλλά θα επεδίωκε να λάβει και τον λόγο! Μάλιστα, νωρίτερα χθες είχε ειδοποιήσει τον Δήμο Ρόδου ότι θα παρευρισκόταν σήμερα το μεσημέρι σε εκδήλωση κατά την οποία ο δήμαρχος κ. Χατζής Χατζηευθυμίου (στενός φίλος του και κουμπάρος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη) θα ανακηρύξει τον κ. Σαμαρά επίτιμο δημότη Ρόδου.

ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ

Η παραπομπή Παυλίδη έγινε με προσωπική εντολή του προέδρου της Ν.Δ. με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής

Πονοκέφαλος η υποψηφιότητα Κακλαμάνη

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, με αμηχανία αντιμετωπίζουν στη Ρηγίλλης τη σημερινή εκδήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη (στο Μέγαρο Μουσικής), κατά την οποία θα κάνει απολογισμό έργου στον Δήμο της Αθήνας και θα ανακοινώσει και επισήμως ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Από το κομματικό επιτελείο απέφυγαν κάθε σχόλιο για την κίνηση του δημάρχου, που εντείνει ουσιαστικά την πίεση προς τη νέα κομματική ηγεσία για το γαλάζιο «χρίσμα». Κατά πληροφορίες, ως εκπρόσωπος του κόμματος στην εκδήλωση της κομματικής αρχής έχει λάβει εντολή να παραστεί ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κων. Τασούλας, ενώ θα απουσιάζει (λόγω προσωπικού κωλύματος) η κ. Μπακογιάννη, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της νέας υποψηφιότητας του κ. Κακλαμάνη.