ΚΑΙ ΑΠ΄ ό,τι φαίνεται δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη.

Οχι βέβαια για τα σπρεντ που πάνε Σελήνη και το δικό μας έλλειμμα που όλο και αναθεωρείται.

Η κουβέντα είναι για το κυρίως πιάτο που μας σερβίρουν τώρα για το καλό μας, λέει, ή τέλος πάντων, επειδή φταίνε οι προηγούμενοι, οι δεξιοί, δηλαδή, που δεν τους ψήφισαν ούτε οι δικοί τους.

Μόνο που δύσκολα το καταπίνει άνθρωπος ότι όλα αυτά είναι έτσι χωρίς πρόγραμμα και από σύμπτωση.

Ούτε βέβαια είναι τυχαίο ότι στη δυτική ακτή όλη η βρώμικη δουλειά με το στοίχημα των κερδοσκόπων στο χρέος παίχτηκε πενήντα πενήντα, δηλαδή μισό στου Ομπάμα και τ΄ άλλο μισό στην Ευρώπη.

Απλώς, έτσι έβαλαν στο κόκκινο κάμποσες πολιτείες, αλλά με το να στέλνουν την κρίση τσουνάμι απέναντι, σπρώχνουν και την ευρωζώνη σε ατλαντική λογική με πολιτικές, κοινωνικά δικαιώματα, κυβερνήσεις και εκλογές, να ράβουν κοστούμι στα μέτρα της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Το κέρδος βέβαια και με το παραπάνω επιστρέφει σ΄ αυτούς που προκάλεσαν την κρίση (με Goldman Sachs να κάνει πάλι τα μεγάλα νούμερα) αλλά και κάποιους (fed και βάλε) να σπρώχνουν το πράσινο νόμισμα να πάρει οριστικά την πάνω βόλτα, με ανάπτυξη και ενέργεια στο ίδιο χρώμα, που να βάζει στο χέρι το παγκόσμιο εμπόριο. Και σε μας εδώ στο Σύνταγμα να συνεχίζεται από προχθές η διαπραγμάτευση για το ΔΝΤ, αλλά στο μεταξύ οι πολιτικές που ανακοινώνονται να είναι στα μέτρα των απέναντι μήπως και ζητήσουν περισσότερα.

Κάπως έτσι πάμε, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός, σε εφορίες Ι.Χ.

Και κάμποσες μέρες τώρα τα γράμματα μοιράζουν εθελοντές ταχυδρόμοι στις γειτονιές και τα προάστια.

ΥΓ: Σωστά, πρώτα ο πολίτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από