ΟΛΑ στην ώρα τους εξελίσσονται τελικά.

Οπως έχουν στήσει τη μηχανή οι δανειστές της οικουμένης, με ακρίβεια, σχέδιο, και κάνοντας από την αρχή την κρίση (που αυτοί προκάλεσαν) ευκαιρία για την πάρτη τους.

Και βέβαια να έρχεται καπάκι ο αστερισμός της παγκόσμιας κυβέρνησης που φαίνεται ήδη στον πάτο.

Κάπως έτσι η ονομασία, πετρέλαια, Θράκη, Φαρμακονήσι και τα ρέστα, μοιάζουν να έρχονται σε δεύτερη μοίρα αφού το έλλειμμα και τα σπρεντ βγάζουν μάτι, με τις διαρροές να διαμορφώνουν «ατζέντα επικοινωνίας», σαν επικαιρότητα. Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε, φθάνει στην Αθήνα κλιμάκιο τού ΔΝΤ αλλά… διευκρινίζεται ότι η άφιξη αφορά διαβουλεύσεις για «πολιτικές που ενδεχομένως εφαρμοστούν» με τα δεδομένα, λέει, της πρόσφατης απόφασης της συνόδου κορυφής.

Και φαίνεται πως πάλι η συνταγή είναι στις αποσκευές εκείνων που μας πούλησαν (όχι μόνο σε εμάς) τοξικά για «επενδύσεις», δημιουργική λογιστική για το ευρώ, αμυντικές λύσεις που γέρνουν και ένα σωρό γκρίζες ζώνες που δεν τις βρίσκουν Εξεταστικές αλλά τις ψάχνουν και οι δανειστές μας.

Μόνο που πάλι αυτοί έρχονται τώρα και μας δανείζουν, στην ουσία από δικά μας λεφτά, απ΄ ό,τι έβγαλαν κι απ΄ άλλα που μπορεί να μας οφείλουν ακόμη και από επανορθώσεις που δεν έγιναν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι αυτοί- οίκοι με φήμη και παράδοση στις αγορές- κατάφεραν και με τη δική μας κρίση (μόνο στη δυτική ακτή) να μειώσουν μέσα στο 2009 τις δικές τους απώλειες, στα 20 δισ. δολάρια από 213 δισ.

που είχαν φτάσει.

Η συνταγή που σερβίρουν πάντως αποτελεί το καινούργιο κεφάλαιο που γράφεται στις αγορές, μόνο με δανεικά και τους δανειστές να στοιχηματίζουν και το κέρδος αλλά και τη ζημιά του πελάτη.

Και αυτοί να κερδίζουν έτσι σε κάθε περίπτωση.

Και εμείς εκεί με το έλλειμμα. ΥΓ: Που δεν έχει σύνορα πια…