ΚΥΡΙΑΚΗ μεσημέρι στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, δίπλα στο Κιλελέρ, η ΕΣΗΕΑ τιμά τη μνήμη του ήρωα δημοσιογράφου Κώστα Βιδάλη.

Κεντρικός ομιλητής, ο πρόεδρος των αγωνιστών δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης, Κώστας Νίτσος (και μέχρι το ΄74 διευθυντής στα «ΝΕΑ») που τα λέει έξω από τα δόντια και για τις μέρες μας.

«Μας μπλέξαν πάλι σε άνιση πάλη και αγώνες.

Τα μαύρα κοράκια της αντίδρασης, ο κατάμαυρος καπιταλισμός- τώρα τον λένε… αγορές- θέλουν να μας καταπιούν ολόκληρο τον λαό, όλους!

Βρήκαν τρόπους οικονομικής εξαθλίωσης και προχωρούν να μας υποδουλώσουν.

Οι Γερμανοί- με τη ναζιστική τους προϊστορία- πρωτοστατούν για οικονομικά συμφέροντα σε μια χυδαία εκστρατεία διασυρμού του ελληνικού λαού. Βέβαια, Αμερικανοί, Άγγλοι και άλλοι… φίλοι δεν πάνε πίσω…».

Το μήνυμα είναι καθαρό και επίκαιρο.

Αλλά αγορές, αναλυτές, πρωτοσέλιδα, πιέσεις, σπρεντ και οίκοι εκεί, να μην κόβουν το σερί τους.

Και καπάκι να μας στέλνουν τον μίστερ Ρεν, να μας πουλήσει (χωρίς να ντρέπεται)

κουράγιο για την καταιγίδα που ξημέρωσε την επομένη, με επώδυνα μέτρα- αντίδοτο, λέει η κυβέρνηση, στη χρεοκοπία αλλά με τη λιτότητα να σαρώνει και τον κόσμο μαζί με τα συνδικάτα να βγαίνουν στους δρόμους.

Βέβαια, απομένει η τρίτη κίνηση στον δρόμο που περνάει από το Παρίσι, οδηγεί στο Βερολίνο και στον Λευκό Οίκο, και η απάντηση βέβαια για να «γυρίσει» το κλίμα, από τον καθόλου τυχαίο τίτλο τής «Βild»:

«Πουλήστε τα νησιά και δώστε μας την Κέρκυρα…».

Και γι΄ αυτό ο λαός πληρώνει ακόμη, φαίνεται.

ΥΓ: Μόνο που δεν αστειεύεται. Απαιτεί.