ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, κόβονται μισθοί και επιδόματα, και στις βαλίτσες τους οι κοινοτικοί που πηγαινοέρχονται κουβαλάνε απολύσεις χωρίς όριο στην Ελλάδα και επιπλέον καινούργια αύξηση στα όρια ηλικίας για να βγούμε στη σύνταξη.

Μπορεί η κυρία Πετραλιά να μην είναι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε καν βουλευτής, αλλά όπως φαίνεται ο νόμος της για το Ασφαλιστικό που πέρυσι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εφαρμόζεται σχεδόν στο ακέραιο και δεν πάει να φωνάζει ο κόσμος με τα συνδικάτα του στους δρόμους με διαδηλώσεις και απεργίες.

Άλλωστε, κάπως έτσι εφαρμόστηκε για χρόνια και ο Νόμος Σιούφα (Ν. 2084/1992) παρότι και τότε το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί να τον καταργήσει.

Στο μεταξύ, χωρίς να ανακοινώνεται τίποτα επίσημα και ενώ η επικοινωνία έχει υποκαταστήσει την ενημέρωση, με τις διαρροές να δίνουν και να παίρνουν, το αποτέλεσμα μέσα στη γενική σύγχυση είναι το κόστος να το πληρώνουν πάλι το δημόσιο ταμείο και οι πολίτες:

● Με το μαζικό κίνημα φυγής για συνταξιοδότηση, κυρίως από το Δημόσιο.

● Με το βαρύ κλίμα που επικρατεί την αγορά.

Δικαιολογημένη, έτσι, απολύτως είναι η χθεσινή έκρηξη του Νέστορα της δημόσιας ζωής Απόστολου Κακλαμάνη, που απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τα είπε έξω από τα δόντια στους αρμόδιους υπουργούς για τη στάση τους και την καθυστέρηση στις πολιτικές αποφάσεις.

Βέβαια, την ίδια ώρα οίκοι και σπρεντ συνεχίζουν εκεί το...

βιολί τους.

Μόνο που τώρα περιμένουν να δουν τι θα πουν και οι Βρυξέλλες για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για να προσαρμόσουν ανάλογα το παιχνίδι τους.

Παράλληλα, το Ευρωκοινοβούλιο δείχνει να ενδιαφέρεται ξαφνικά για τα δημοσιονομικά πράγματα στην Ελλάδα.

Και η FΕD, όμως, δεν πάει πίσω. Μόνο που μας δουλεύουν κιόλας επειδή ψάχνουν- λέειτον ρόλο της Goldman Sachs στο ελληνικό πρόβλημα. Λες και δεν τον ξέρουν.

Και εμείς απλώς πληρώνουμε. ΥΓ: Δέκα χρόνια τα παιχνίδια τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από