Με ευρεία πλειοψηφία 266 ψήφων επανεξελέγη σήμερα από τη Βουλή στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας. Την ανανέωση της θητείας του υπερψήφισαν ο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές (2 απόντες). Οι 32 βουλευτές ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών».

Λίγο αργότερα, το προεδρείο της Βουλής επιθσκέφθηκε το προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να ανακοινώσει στον Κ. Παπούλια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Είναι ανάγκη για να ξεπεράσουμε την κρίση να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε όλοι μας το καθήκον και πολίτες και πολιτεία να συστρατευθούμε σε μια ιστορική μετάβαση και στην αντίπερα όχθη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι», ήταν το μήνυμα του επανεκλεγέντος προέδρου.

Η ορκωμοσία του Κ. Παπούλια θα γίνει στα μέσα Μαρτίου.

Ο Ηπειρώτης πολιτικός, είχε διατελέσει επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Εξελέγη 6ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 8 Φεβρουαρίου του 2005, με ψήφους-ρεκόρ (279), με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι ο τρίτος Πρόεδρος, μετά τους Κ.Καραμανλή και Κ.Στεφανόπουλο, που θα υπηρετήσει στον προεδρικό θώκο για δεύτερη πενταετή θητεία.

Απο το αρχείο των ΝΕΩΝ: Οι σταθμοί στην πορεία του Κάρολου Παπούλια

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από