«ΕΙΜΑΙ βέβαιος ότι ο κατηγορούμενος στενοχωριέται. Δεν στενοχωριέται όμως για τον γιο μου, αλλά επειδή είναι στη φυλακή και δικάζεται». Με αυτό τον αφοπλιστικό τρόπο απάντησε ο Όλιβερ Ζάμιτ, πατέρας του 20χρονου Ντουζόν που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2008 έξω από κλαμπ της Μυκόνου, στον συνήγορο υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου. Η δεύτερη μέρα της δίκης για τον φόνο του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Μυτιλήνης ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους γονείς του Όλιβερ και Ρόζμαρι, που κλήθηκαν να φέρουν στο μυαλό τους τις τραγικές μνήμες από τον θάνατο του γιου τους και να μιλήσουν στο ακροατήριο για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν τον Αύγουστο του 2008 όταν πληροφορήθηκαν ότι ο γιος τους ήταν νεκρός.

Η μαραθώνια κατάθεση του πατέρα άνοιξε χθες τη δεύτερη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας και κράτησε πάνω από δύο ώρες. Τη στιγμή που ο Όλιβερ Ζάμιτ περιέγραφε τις τελευταίες στιγμές του γιου του λύγισε και το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει για μισή ώρα.

Η υπεράσπιση επέμεινε πολλές φορές με ερωτήσεις- όπως έκανε και την πρώτη μέρα- στο γεγονός ότι η παρέα των Αυστραλών δεν φρόντισαν αμέσως μετά το συμβάν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία. Ένας μάλιστα από τα μέλη της παρέας, εξάδελφος του θύματος, φέρεται να μη δέχθηκε να καταθέσει στην Αυστραλία στη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας, σε αντίθεση με ό,τι έκαναν οι υπόλοιποι.

Λύγισε η μάνα

Λίγα μόλις λεπτά κράτησε η κατάθεση της μητέρας, καθώς διακόπηκε λόγω της συγκίνησής της. Η Ρόζμαρι Ζάμιτ λύγισε μόλις κλήθηκε να περιγράψει το μοιραίο βράδυ που τη χώρισε για πάντα από τον γιο της Ντουζόν. Με τρεμάμενη φωνή άρχισε να μιλάει για τη στιγμή του τραγικού συμβάντος, «Χτύπησαν με γροθιές, κλώτσησαν και χτύπησαν με μεταλλικό κλομπ τον γιο μου», είπε με δάκρυα στα μάτια και ένας λυγμός διέκοψε την κατάθεσή της. Με παρέμβαση του προέδρου της έδρας, η κατάθεσή της διακόπηκε και η δίκη συνεχίσθηκε με τους υπόλοιπους μάρτυρες.