ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ να παρατάξουν τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία των Εθνικών Οδών, προκειμένου να αποφασίσουν στη συνέχεια αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμό της κυκλοφορίας, είναι οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές. Οι προσκείμενοι τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΚΚΕ αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν να παρατάξουν τα τρακτέρ κατά μήκος της Εθνικής Αθηνών- Θεσσαλονίκης την Τετάρτη στις 20 του μήνα. Αύριο αρχίζουν οι προσυγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά στη Στερεά, ώστε το αργότερο το Σάββατο να βρίσκονται στους κόμβους της Αλαμάνας ή του Μπράλου (δεν έχουν λάβει οριστική απόφαση για το σημείο), στο ύψος του «παλιού Λεβέντη» στην Αθηνών- Λαμίας, στο Κάστρο Βοιωτίας και στα διόδια των Θηβών (90ό χλμ. Αθηνών- Λαμίας). Από τη Δευτέρα

Το στρατόπεδο των κόκκινων αγροτοσυνδικαλιστών της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας, σε σύσκεψη που έγινε στην Καρδίτσα, αποφάσισε από το Σάββατο στις 16 του μήνα να αρχίσουν να συγκεντρώνονται αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες των χωριών, ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να βγουν οι αγρότες των τριών νομών με τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό και να δημιουργήσουν μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας έξω από τη Λάρισα.

Σε σύσκεψη που έγινε στην Κατερίνη, αγρότες τάχθηκαν κατά του αποκλεισμού δρόμων, καθώς αν στηθούν μπλόκα, με δεδομένο το πρόβλημα των κατολισθήσεων στα Τέμπη, θα αποκλεισθεί εντελώς η κυκλοφορία από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές, πάντως, όπως ο Χρ. Σιδερόπουλος από τη Λάρισα, τόνισαν ότι θα συμμετάσχουν με τα τρακτέρ τους στα σημεία συγκέντρωσης στην περιοχή της Μελούνας, στον δρόμο Λάρισας- Ελασσόνας, και στον δρόμο της Αγιάς ή στο Γερακάρι ή στον Αϊ-Νικόλα. Τα αιτήματα διαμορφώνονται με βάση τις διεκδικήσεις των περσινών κινητοποιήσεων και προστίθεται το αίτημα της άμεσης αποπληρωμής των επιδοτήσεων. Ειδικότερα, οι αγρότες διεκδικούν άμεση οικονομική στήριξη των βασικών προϊόντων που έχουν πολύ χαμηλή εμπορική τιμή (δημητριακά, λάδι, βιομηχανικό ροδάκινο, αχλάδι, γάλα, βαμβάκι κ.λπ.), εθνική στρατηγική και σχεδιασμό για τον αγροτικό τομέα και τη λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους της παραγωγής.