Καμία εξέλιξη δεν υπήρξε χθες για τον Χατέμ Μπεν Αρφά, η υπόθεση του οποίου φαίνεται πως έχει αρκετά επεισόδια ακόμα. Βέβαια η περίπτωση του 22χρονου προικισμένου μεσοεπιθετικού της Μαρσέιγ μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί, γι΄ αυτό στον Ολυμπιακό έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και σε άλλες ελκυστικές περιπτώσεις, με τον Βραζιλιάνο Αμαντίνο Μαντσίνι της Ίντερ να ξεχωρίζει. Σήμερα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά η περίπτωση του Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, ο οποίος θα βρεθεί στα γραφεία του Ολυμπιακού για να συζητήσει με τον κ. Γιάννη Χρυσικόπουλο το θέμα του συμβολαίου του. Ο 29χρονος Κονγκολέζος επιθετικός που έχει μείνει ελεύθερος από την Αλ Αράμπι αναμένεται να συμφωνήσει για συνεργασία έξι μηνών μέχρι το καλοκαίρι και ανάλογα με την αγωνιστική παρουσία του να υπογράψει νέο συμβόλαιο τον Ιούνιο. Εκείνο που απασχολεί τους υπευθύνους του Ολυμπιακού είναι το πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, καθώς βρίσκεται αρκετά πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Σε ό,τι αφορά τον Αμαντίνο Μαντσίνι, είναι βέβαιο ότι η Ίντερ δεν πρόκειται να προβάλει υπερβολικές απαιτήσεις για την παραχώρησή του, έστω και δανεικού για έξι μήνες, όμως το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζει ο 31χρονος μεσοεπιθετικός το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα αποδεχόταν μία νέα πρόταση του Ολυμπιακού με δεδομένο ότι το καλοκαίρι την είχε απορρίψει.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις; Στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα του νεαρού κυνηγού της Λανς Κέβιν Μονέ Πακέ, του βραζιλιάνου Ντιέγκο Σόουζα και του… Καστίγιο. Για τον τελευταίο ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερθεί ουσιαστικά μόνο αν μείνει ελεύθερος από τη Σαχτάρ. Για τον Μονέ Πακέ το κλίμα είναι θετικό στον Ολυμπιακό αφού είναι μόλις 22 ετών, αλλά οι ενδοιασμοί που υπάρχουν έχουν να κάνουν το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει αμέσως. Σε ό,τι αφορά τον Ντιέγκο Σόουζα της Παλμέιρας, ο Ζίκο είναι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του και θα ήθελε πολύ να τον έχει στη διάθεσή του τον Ιανουάριο, καθώς μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός μέσος, στα αριστερά και ως επιτελικός μέσος, δίνοντας πολλές λύσεις στον προπονητή του. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά το κόστος της μεταγραφής του ξεπερνάει τα έξι εκατ. ευρώ. Για τις άλλες περιπτώσεις που έχουν ακουστεί, όπως του Κεϊρίσον, του Μπούτου και του Γιοβάνοβιτς, τηρείται στάση αναμονής.

«ΠΟΙΑ ΜΙΛΑΝ;»

Χθες ο 28χρονος Μίλαν Γιοβάνοβιτς διέψευσε τις πληροφορίες που τον έφεραν να έχει έρθει σε συμφωνία με τη Μίλαν. Συγκεκριμένα με δηλώσεις του στη βελγική τηλεόραση τόνισε: «Έμεινα έκπληκτος όταν διάβασα τις δηλώσεις του προέδρου της Σταντάρ Ντ΄ Ονόφριο, σύμφωνα με τις οποίες έχω ήδη υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μίλαν. Είναι αλήθεια πως έχω μιλήσει με τους εκπροσώπους της Μίλαν για μια πιθανή μεταγραφή, όμως δεν έχω υπογράψει τίποτα ακόμα. Ήρθα σε επαφή με πολλούς συλλόγους και θα αφήσω τη Σταντάρ για μια καλή ομάδα. Ωστόσο ακόμα δεν έχω πάρει καμία απόφαση».

●●● Επιστροφή στις προπονήσεις από σήμερα για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι εννέα ημέρες άδειας που είχε δώσει ο Ζίκο τελείωσαν και από σήμερα το πρωί άρχισε η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το ντέρμπι της προσεχούς Τετάρτης με την ΑΕΚ. Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού πρόκειται να περάσουν από… ζυγαριά προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι τήρησαν το πρόγραμμα που τους δόθηκε και ποιοι το έριξαν έξω.

●●● Την Μπορντό θεωρούν ως φαβορί οι Γάλλοι για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο γαλλικό σάιτ maxifoot.fr, σε σύνολο 11.032 ψήφων, το 78,4% θεωρεί ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για τις «8» του θεσμού.

ΓΙΑ ΜΟΝΕ ΠΑΚΕ

Στον Ολυμπιακό είναι θετικοί αφού ο παίκτης είναι μόλις 22 ετών, αλλά υπάρχουν ενδοιασμοί για το κατά πόσον μπορεί να βοηθήσει αμέσως