Βραχύ προβάδισμα Σαμαρά για την προεδρία της ΝΔ αλλά και μείωση της διαφοράς με τη Ντόρα Μπακογιάννη καταγράφει δημοσκόπηση της «Metron Analysis».

Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για την προεδρία του κόμματος, oι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν Αντώνη Σαμαρά σε ποσοστό 41,4%, εναντι 40,8% της Ντόρας Μπακογιάννης και 9,5% του Π. Ψωμιάδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας η διαφορά υπέρ του κ. Σαμαρά έχει μειωθεί κατά 2,4 μονάδες.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, ο κ. Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 44%, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη 28% και ο κ. Π. Ψωμιάδης 14%.

Στο ερώτημα ποιον θα επιλέγατε για πρόεδρο της ΝΔ, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Σαμαρά 44,6%, Μπακογιάννη 27,8% και Ψωμιάδη 17,8%.

Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν: Σαμαρά 42,6%, Μπακογιάννη 39,7% και Ψωμιάδη 14,6%

Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ με 49% έναντι 46,4% της Ντόρας Μπακογιάνη, η οποία πάντως, έχει μειώσει τη διαφορά κατά 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο δεύτερο γύρο, μεταξύ των «γαλάζιων» ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν, η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με 50% έναντι 49,2% του Αντώνη Σαμαρά.

Στο ερώτημα ποια είναι σημαντικότερη στήριξη, του Δ. Αβραμόπουλου στον Αντ. Σαμαρά ή του Άρη Σπηλιωτόπουλου στη Ντόρα Μπακογιάννη, το σύνολο των ερωτηθέντων θεωρεί ότι σημαντικότερη είναι η στήριξη Αβραμόπουλου, σε ποσοστό 61% έναντι 23% που θεωρεί σημαντικότερη τη στήριξη Σπηλιωτόπουλου. Στο ίδιο ερώτημα οι νεοδημοκράτες απαντούν: Δ. Αβραμόπουλος 52% και Σπηλιωτόπουλος 36%.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά το διήμερο 16-17/11 σε δείγμα 1.204 ατόμων.