ΤΟ ΑΤΥΠΟ Υπουργικό Συμβούλιο ιεράρχησε τα τέσσερα νομοσχέδια που πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή από την κυβέρνηση έως τα Χριστούγεννα. Αυτά είναι το νομοσχέδιο για το επίδομα αλληλεγγύης του υπουργείου Οικονομικών, το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες του υπουργείου Οικονομίας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την ενσωμάτωση οδηγίας για την αποζημίωση των θυμάτων βίας, αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε και το θέμα των γενικών γραμματέων με την επισήμανση ότι «πρέπει να τελειώνει αυτή η διαδικασία». Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι στα νοσοκομεία εκκρεμούν 146 τοποθετήσεις διοικήσεων, οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Συζήτηση έγινε και για το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης και τους φόβους που διατυπώνονται σε σχέση με ενδεχόμενες παρενέργειές του. Σ΄ αυτό το σημείο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να είπε ότι τα μηνύματα που παίρνει από τα σχολεία είναι πως οι γονείς είναι αρνητικοί στον εμβολιασμό των παιδιών, επομένως πρέπει να υπάρξει επικοινωνιακός σχεδιασμός, όχι όμως από τους υπουργούς.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που συναντά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από το οικονομικό έγκλημα έως την απροθυμία κάποιων αστυνομικών να εργαστούν, ενώ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι οι πολίτες ζητούν έντιμη διαχείριση στο δημόσιο χρήμα και πως εχθρός της κυβέρνησης είναι η αδιαφάνεια.