Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς χαιρετάει τους φιλάθλους της Σταντάρ μετά το γκολ, όμως και με τον κόσμο του Ολυμπιακού έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Η μεταγραφή του πάντως στον Ολυμπιακό είναι ακόμα πολύ ρευστή υπόθεση
O Ολυμπιακός θα μπει δυνατά στο θέμα της μεταγραφής του Γιοβάνοβιτς και ο Σέρβος διεθνής αριστερός μέσος υποστήριξε ότι αν δεχτεί καλή πρόταση θα υπογράψει συμβόλαιο στους «ερυθρόλευκους» τον ερχόμενο Ιανουάριο!

Ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο κλαμπ. Όλα είναι πιθανά. Δεν έχω μιλήσει με ανθρώπους του Ολυμπιακού, έχω μιλήσει με τον Ζίκο. Όταν ήμουν μικρός είχα πόστερ του Βραζιλιάνου στο δωμάτιό μου. Είναι μεγάλη τιμή που γνώρισα τον προπονητή του Ολυμπιακού. Όμως δεν είπαμε τίποτα συγκεκριμένο. Τη φανέλα του Ολυμπιακού τη φόρεσα γιατί ένιωσα μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Τους είδα στην εξέδρα που είχαν σηκώσει μια σέρβικη σημαία για μένα. Έτσι κι εγώ τους το ανταπέδωσα. Αν η Σταντάρ δεν περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ να ξέρουν ότι θέλω να περάσει ο Ολυμπιακός από την αδερφική μας χώρα την Ελλάδα. Δεν βιάζομαι για να πάρω κάποια απόφαση για το μέλλον μου. Αν πάω στον Ολυμπιακό δεν θα είναι λάθος επιλογή για μένα».

Οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς έχουν προκαλέσει εντύπωση σε διοικητικό επίπεδο. Στην περίπτωση που η Σταντάρ θα μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και θα γίνουν ενέργειες για την απόκτηση του τον ερχόμενο Ιανουάριο, οι Βέλγοι μπορεί να παραχωρήσουν τον 28χρονο μέσο με 1 εκατ. ευρώ, καθώς το καλοκαίρι θα μείνει ελεύθερος (λήγει το συμβόλαιό του). Η πρόταση του Ολυμπιακού στον Γιοβάνοβιτς θα ανέρχεται στο ποσόν των 1,8 εκατ. ευρώ, ετησίως και μαζί με τα μπόνους μπορεί να φτάσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, οι τραυματισμοί καλά κρατούν στον Ολυμπιακό. Ο Γκαλέτι που έχει ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο, θα υποβληθεί σήμερα σε μαγνητική τομογραφία. Εκφράζονται φόβοι ότι έχει υποστεί θλάση. Αν γλιτώσει με τράβηγμα θα μείνει για 10 μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης. Νοκ άουτ για τον αγώνα με τον Ηρακλή είναι και οι τραυματίες Τοροσίδης, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Ντάρμπισιρ.

Ο Μαρέσκα, που έχει αιμάτωμα στον δεξιό αχίλλειο τένοντα, ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας. Ο Α. Παπαδόπουλος ταλαιπωρείται από ίωση. Και οι δύο αναμένεται να δώσουν το «παρών» στον αγώνα με τον Ηρακλή. Στην αποστολή βρίσκονται οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Φετφατζίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης, Στολτίδης, Μήτρογλου, Μαρέσκα.

Ο Ζίκο μετά το μεθαυριανό ματς θα αναχωρήσει για την Ιταλία προκειμένου να παραβρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ουντινέζε προς τιμήν του. Ο «λευκός Πελέ» πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην ιταλική ομάδα τη διετία 1983-85. Σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα espnbrasil. terra. com.br, υποστήριξε: «Στόχος είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολύ καλή ομάδα και τα πράγματα δεν εύκολα».

●●●Ο Μέλμπεργκ κλήθηκε στην εθνική Σουηδίας για τον φιλικό αγώνα με την Ιταλία (18 του μήνα).

ΕΙΠΕ

Αν η Σταντάρ δεν περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, να ξέρουν ότι θέλω να περάσει ο Ολυμπιακός από την αδελφική μας χώρα την Ελλάδα

Τα λάθη και οι υπολογισμοί για τη συνέχεια


Τα μαθηματικά μπήκαν για τα καλά στη ζωή των «ερυθρόλευκων» μετά την ήττα στη Λιέγη. Ο Ζίκο με ένα μπλοκάκι στο χέρι έχει κάνει τους υπολογισμούς του για τα δύο ερχόμενα ματς του Ολυμπιακού με Άλκμααρ στην Ολλανδία και Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Υπολογισμούς έχει κάνει και για τα δύο άλλα ματς του ομίλου Άρσεναλ- Σταντάρ (5η αγωνιστική), Σταντάρ- Άλκμααρ (6η).

Η πειραϊκή ομάδα έχασε τη «χρυσή» ευκαιρία στο «Μορίς Ντιφράνς» να βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Ο ομάδα του Ζίκο πήγαινε για δύο αποτελέσματα στη Λιέγη, αλλά γεύτηκε την ήττα. Γιατί;

●●● Αποδείχτηκε λάθος η χρησιμοποίηση τριών στόπερ στην ίδια ευθεία. Θα έπρεπε να υπήρχει βάθος στην άμυνα με λίμπερο.

●●● Ο Βραζιλιάνος κόουτς φοβήθηκε το ματς και δεν ρίσκαρε για να χτυπήσει τη νίκη. Φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο την ισοπαλία.

●●● Οι τρεις παίκτες- βαρόμετρο Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

●●● Ο έμπειρος Σουηδός στόπερ Όλοφ Μέλμπεργκ βρέθηκε σε κακή μέρα και αποδείχτηκε μοιραίος παίκτης. Λάθος εκτίμηση στη φάση του πρώτου γκολ με τον Μποκανί να κάνει μόνος του πάρτι μέσα στην περιοχή του Νικοπολίδη.

●●● Ο Ολυμπιακός δεν έχει δεύτερο επιθετικό. Ο 21χρονος Μήτρογλου καλείται να δίνει λύσεις σε όλα τα παιχνίδια (Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλήματος, Κυπέλλου), αφού οι Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ είναι τραυματίες.

●●● Η πειραϊκή ομάδα έμεινε από ρεζέρβες. Ο Ζίκο θέλει να βγάλει τον Γιάννη Φετφατζίδη και καλά κάνει. Θα έπρεπε όμως ο 18χρονος να είχε παιχνίδια στα πόδια του στο πρωτάθλημα και μετά να έμπαινε στα… βαθιά.

Ασφαλώς για την ήττα του Ολυμπιακού στο «Μορίς Ντιφράνς» δεν φταίει ο Φετφατζίδης.

●●● Ο Ολυμπιακός άφησε αργά το κατενάτσιο, αφού οι αλλαγές του Ζίκο έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση στο 77΄ (Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ομάδα του θα έχει καλύτερο ρυθμό στην Ολλανδία. Ο Ζίκο σε δηλώσεις του στην προσωπική ιστοσελίδα του τόνισε: «Η πρόκριση είναι ακόμα ανοικτή. Εξαρτάται μόνο από εμάς και ανυπομονούμε να δούμε τους πέντε επιθετικούς παίκτες να επιστρέφουν στην ομάδα. Θα δώσουν στο ματς με την Άλκμααρ γρηγορότερο ρυθμό. Στη Λιέγη παίξαμε καλά, αλλά δεν πήραμε καλό αποτέλεσμα. Αναγκάστηκα να παίξω με τρεις στόπερ. Δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ στο τέλος, ενώ βρισκόμασταν στην επίθεση για να ισοφαρίσουμε».