«Θέλω να μπορώ να κινούμαι ελεύθερα. Θέλω να διεκδικήσω αυτό το δικαίωμα από τους Ευρωπαίους» δήλωσε σήμερα η κ. Λορέτα Μακόλι, εκπρόσωπος των Αφρικανών Γυναικών της Ελλάδας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το διεθνές συνέδριο μεταναστατών που ξεκινάει την Κυριακή στην Αθήνα.

«Παλαιότερα έβαζαν αλυσίδες στα πόδια μας, τώρα μάς κρατάνε με τα»χαρτιά» που δεν μάς δίνουν, με την υπηκοότητα που δεν αναγνωρίζουν στα παιδιά μας που γεννιούνται στην Ελλάδα και με το ανελέητο κυνηγητό της αστυνομίας, με μόνο κριτήριο τη διαφορετικότητα» κατήγγειλε η ίδια.

«Γεννηθήκαμε ρατσιστές.

Ουσιαστικά, όλοι προερχόμαστε από ρατσιστικές κοινωνίες και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό για να το καταπολεμήσουμε.

Πρέπει να βρούμε αληθινές λύσεις στο πρόβλημα των μεταναστών και πλέον καταλάβαμε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε γιαυτό, ούτε τις κυβερνήσεις, ούτε τις μη κυβερνητικές οργανώσεις» υποστήριξε η κ. Μάρτζι Παπαδοπούλου εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή ένωση για την εξάλειψη του ρατσισμού.

Το διεθνές συνέδριο Μεταναστών που ξεκίνησε το 2006 στις Βρυξέλλες, φιλοξενήθηκε πέρσι στην Μανίλα και φέτος θα γίνει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι από1-5 Νοεμβρίου.

Σε αυτό θα εξεταστούν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στους μετανάστες.

«Οι μετανάστες αποτελούν ξανά εμπορεύσιμο είδος. Αυτό φάνηκε καθαρά από τη συμφωνία του Καντάφι με τις ιταλικές αρχές.

Δίνουν λεφτά σε κράτη με οικονομικά προβλήματα με αντάλλαγμα την εξόντωση των μεταναστών.

Τους χρησιμοποιούν όλοι πια σαν εμπόρευμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ράτζα Κόλιν διευθυντής του αμερικανικού εθνικού δικτύου για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων.