Το ένατο σοβαρό κρούσμα μόλυνσης από τη νέα γρίπη Α εντοπίστηκε χθες στη χώρα μας. Πρόκειται για μια 58χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έπειτα από σοβαρή επιπλοκή. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς κρίσιμη, διευκρινίζοντας πως η ασθενής ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Υγείας, η γυναίκα εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια με αποτέλεσμα οι ειδικοί να αποφασίσουν την άμεση μεταφορά της στη ΜΕΘ, όπου και διασωληνώθηκε.

Σημειώνεται πως, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Υγείας, η 58χρονη γυναίκα «πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και υποστηρίζεται από αιμοκάθαρση, καθώς και από νόσο Goodpasture- ανοσοκαταστολή. Επιπλέον είναι υπέρβαρη».

Στα σχολεία. Συντονιστές κατά της γρίπης στα σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας, ειδικούς χώρους για μαθητές που ασθενούν ξαφνικά και μέτρα για εντατική καθαριότητα είναι ορισμένες από τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώθηκαν χθες για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Αυξάνονται και τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς μέσα σε μόλις δύο 24ωρα εντοπίστηκαν περισσότεροι από 50 νεοσύλλεκτοι και εκπαιδευόμενοι που πάσχουν από τη νέα γρίπη.