Δεν μπορώ να ζήσω με τον σύντροφό μου, δεν κάνω όμως ούτε χωρίς αυτόν. Το θέλουμε να υπάρχει στη ζωή μου, κατά προτίμηση όμως από απόσταση. Μήπως λοιπόν η λύση για τη σωτηρία του γάμου βρίσκεται στα χωριστά σπίτια; Είναι η νέα τάση που καλλιεργείται ήδη στη Βρετανία και σιγά σιγά εξαπλώνεται.

Το τελευταίο ζευγάρι που τα βρήκε σκούρα στη συμβίωση φαίνεται πως είναι ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Ζολί. Ο 45χρονος Πιτ λέγεται πως έφυγε από το σπίτι όπου ζουν η Ζολί και τα έξι παιδιά τους και ζει μόνος του σε ένα δυάρι, πολύ κοντά. Η Ζολί, στο μεταξύ, λέγεται πως επίσης θυμάται την εργένικη ζωή της όταν δεν μπορεί να ασχολείται με τον Πιτ. Το ζευγάρι δεν ανακοίνωσε ότι χωρίζει, φαίνεται όμως πως απολαμβάνει να ζει χωριστά όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Είναι και αυτοί... LΑΤers, όπως τους ονόμασαν ειδικοί της Στατιστικής στη Βρετανία. Τι σημαίνει αυτό; Να Ζουν Χωριστά και Μαζί (LΑΤer, ακρωνύμιο της φράσης Live Αpart Τogether). Σύμφωνα μάλιστα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, περίπου 2 εκατ. Βρετανοί ζουν έτσι, δηλαδή οι 3 στους 20 των ηλικιών 16 έως 59. Παράλληλα, περίπου 4,5 εκατ. ενήλικοι συζούν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ονομαστεί κάποιος LΑΤer - γράφει η Λούσι Ντένιερ στους «Σάντεϊ Τάιμς»- είναι να ζει, κατ΄ επιλογή ή κατ΄ ανάγκη, χωριστά από τον σύντροφό του, σε άλλο σπίτι παρότι μπορεί να είναι ακόμη και παντρεμένοι. Ανεξαρτησία στα οικονομικά- όπου αυτό μπορεί να γίνει- καθώς και ελευθερία κινήσεων χωρίς κρίσεις ή επικρίσεις από την άλλη πλευρά σημαίνει απλούστατα λιγότερη γκρίνια, λιγότερες φασαρίες, λένε αυτοί που ξέρουν. Επίσης, λιγότερο άγχος, να μη βιαστείς να τρέξεις στο σπίτι για δείπνο αμέσως μετά τη δουλειά με την ψυχή στο στόμα κάθε βράδυ.

Και στο παρελθόν. Μπορεί στην εποχή μας να χαρακτηρίζεται νέα τάση, αλλά το LΑΤing έχει τις ρίζες του στο παρελθόν. Μια παρόμοια σχέση απολάμβαναν οι Ζαν Πολ Σαρτρ και Σιμόν ντε Μποβουάρ, από τα πλέον γνωστά ζευγάρια της γαλλικής διανόησης τον 20ό αιώνα, ενώ και ο συνθέτης Φρεντερίκ Σοπέν πιστεύεται πως είχε σχέση εξ αποστάσεως με τη συγγραφέα Γεωργία Σάνδη. Ο Γούντι Άλεν και η Μία Φάροου είχαν δυο σπίτια στις δυο πλευρές του Σέντραλ Παρκ, ενώ μέχρι και σήμερα η ηθοποιός Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον έχουν δυο παιδιά και ζουν σε γειτονικά αλλά χωριστά σπίτια, στο Βόρειο Λονδίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από